Ideile geniale sunt stupide..

..sau stupid de simple.

Spre exemplu..tipul de la Milliondollarhomepage care a facut 1 milion de para in 6 luni vanzand Pixeli. Mici punctulete pe ecran la pretul de un dolar. Stupid de simplu. Stupid de genial. Te face sa spui : “ce prost am fost ca nu mi-a venit ideea mie! ” Dar probabil stiti povestea lui asa ca o sa va spun una mai veche.

Ati auzit de Pet Rocks?

Daca nu stiti ce sunt va arat poze:

Poza 1; Poza 2

Pet Rock

Niste pietre desenate in diverse forme reprezentand animale, pasari, si alte vietati. Un animal de casa, care nu musca, dar cu care te poti juca linistit.

Ce e atat de special la pietrele astea?

Nimic. Doar ca in anii ’70 un anume Gary Dahl care lucra pe vremea aia in advertising a facut o adevarata avere din vanzarea lor.

Ce avere?

6 milioane de dolari in 6 luni.

Cum?

Simplu.

Ambala frumos pietrele astea colorate cu diverse motive pe ele intr-o cutie cu putin rumegus inauntru si alaturat un manual cu instructiuni “cum sa-ti dresezi” animalul de companie. Animalul era desigur, acea piatra. Erau instructiuni despre cum sa-l faci sa sara, sa stea, sa alerge, sa manance, sa doarma…etc.

Pentru ca ideea in sine e stupida a facut valuri in presa. Se spune ca peste 80% din ziarele locale au scris despre aceasta ciudatenie, contribuind astfel la promovarea fenomenului. Gary a ajuns sa livreze cat 10.000 de pietre pe zi la pretul de cativa dolari bucata.

Motivul pentru care a avut succes?

1. o idee simpla si stupida
2. executie rapida
3. marketing eficient

Asta ca sa imi aduc aminte de ce cumpara oamenii diverse lucruri. Din cauza ambalajului. Intotdeauna!