Ideile geniale sunt stupide..

..sau stupid de simple.

Spre exemplu..tipul de la Milliondollarhomepage care a facut 1 milion de para in 6 luni vanzand Pixeli. Mici punctulete pe ecran la pretul de un dolar. Stupid de simplu. Stupid de genial. Te face sa spui : “ce prost am fost ca nu mi-a venit ideea mie! ” Dar probabil stiti povestea lui asa ca o sa va spun una mai veche.

Ati auzit de Pet Rocks?

Daca nu stiti ce sunt va arat poze:

Poza 1; Poza 2

Pet Rock

Niste pietre desenate in diverse forme reprezentand animale, pasari, si alte vietati. Un animal de casa, care nu musca, dar cu care te poti juca linistit.

Ce e atat de special la pietrele astea?

Nimic. Doar ca in anii ’70 un anume Gary Dahl care lucra pe vremea aia in advertising a facut o adevarata avere din vanzarea lor.

Ce avere?

6 milioane de dolari in 6 luni.

Cum?

Simplu.

Ambala frumos pietrele astea colorate cu diverse motive pe ele intr-o cutie cu putin rumegus inauntru si alaturat un manual cu instructiuni “cum sa-ti dresezi” animalul de companie. Animalul era desigur, acea piatra. Erau instructiuni despre cum sa-l faci sa sara, sa stea, sa alerge, sa manance, sa doarma…etc.

Pentru ca ideea in sine e stupida a facut valuri in presa. Se spune ca peste 80% din ziarele locale au scris despre aceasta ciudatenie, contribuind astfel la promovarea fenomenului. Gary a ajuns sa livreze cat 10.000 de pietre pe zi la pretul de cativa dolari bucata.

Motivul pentru care a avut succes?

1. o idee simpla si stupida
2. executie rapida
3. marketing eficient

Asta ca sa imi aduc aminte de ce cumpara oamenii diverse lucruri. Din cauza ambalajului. Intotdeauna!

6 thoughts on “Ideile geniale sunt stupide..”

  1. necazul cu ideile astea stupide e ca functioneaza o singura data :) . Orice executie sau marketing ai avea la a doua incercare e putin probabil sa mai mearga. Aviz amatorilor.

  2. Foarte adevarat, ambalajul vinde foarte tare! Ambalajul si brandingul. Chiar si acum cand le vad in poza as vrea sa cumpar o piatra din aia… pentru ca nu mai sunt pietre, sunt pet stones, adica ceva mult mai dragalas ce oricine si-ar dori sa aiba. :)

  3. Da, asa vindea Humanitas "Cartea la borcan" si ne stricam de ras sau ne minunam cat de bine se vand (colegii de la Hum, la fel). La fel aveam un prieten care vindea nisip de vama veche, apa de mare de vama veche, a facut si asta un ban :)

Comments are closed.