Carti de dezvoltare personala: 50 cele mai bune carti

Cuprins articol - click aici →

Daca iti doresti sa-ti dezvolti abilitatile personale si sa cresti ca individ, atunci trebuie sa acorzi o atentie speciala cititului.

Si nu orice carte, ci cele mai bune si valoroase carti de dezvoltare personala.

Am pregatit pentru tine o lista cu cele mai inspiratoare si informative 50 de carti de dezvoltare personala pe care trebuie sa le citesti pentru a-ti imbunatati viata in toate aspectele.

Descopera-le acum si porneste in calatoria ta catre o dezvoltare personala continua!

Top 50 Carti De Dezvoltare Personala

1. Secretele Succesului – Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent – Dale Carnegie

Secretele-Succesului - Dale-Carnegie

Dale Carnegie spunea că „succesul înseamnă să obţii ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obţinut“. Sfaturile lui Dale Carnegie vă arată cum să deveniţi un interlocutor agreabil, de ce e bine să faceţi complimente dezinteresate, când e cazul să vă retrageţi dintr-o dispută, ce anume trezeşte dorinţa de cooperare a partenerilor, cum să faceţi o bună impresie de la prima întâlnire, cât de important e zâmbetul si multe alte trucuri care va vor ajuta sa va mariti cercul social

Cumpara acum


2. Inteligenta Emotionala – Daniel Goleman

Inteligenta-Emotionala---Daniel-Goleman
Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalitãţii umane. Studiul sãu ne explicã cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, situaţia în care ne aflãm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macinã familia şi societatea.


3. Putere Nemarginita – Anthony Robbins

Cumpara acum
Putere-Nemarginita---Anthony-Robbins
Anthony Robbins o numeste “Stiinta Dezvoltarii Personale”. Tu o vei numi ca fiind cel mai bun lucru care ti s-a intamplat vreodata. Daca ai visat la o viata mai buna, “Putere nemarginita” iti va arata cum sa atingi calitatea acelei vieti nemaipomenite pe care ti-o doresti si o meriti si cum sa ai controlul aspra vietii tale personale si profesionale. “Putere nemarginita” este o carte revolutionara de fitness al mintii. Iti va arata pas cu pas cum sa operezi la nivelul tau maximal de performante, dobandind libertate financiara si emotionala, incredere si autoritate si cooperarea celorlalti.

Cumpara Acum


4. Secretele mintii de milionar – T. Harv Eker

Secretele-Mintii-de-Milionar---T-Harv-Eker
T. Harv Eker a lansat multe afaceri și a dat faliment de nenumărate ori — până când a înțeles că trebuie să-și schimbe gândirea. Odată ce a realizat acest lucru, în câțiva ani, a devenit milionar. Eker pleacă de la premisa că „nu lucrurile pe care le știm ne împiedică să avem succes, ci lucrurile despre care avem o părere incorectă reprezintă cel mai mare obstacol“. Cartea sa tratează mai puțin ceea ce trebuie învățat și mai mult ceea ce trebuie „dezvățat“. Prin cărțile, seminariile și conferințele sale, ca și prin programele educa­ționale oferite, el a schimbat viețile a numeroși oameni din toate colțurile lumii, ajutându-i să-și atingă obiectivele și să obțină independența financiară

Cumpara acum


5. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey

Cele-7-deprinderi-ale-persoanelor-eficace

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – lectii importante pentru schimbarea personala, desemnata in urma unui studiu al revistei „Chief Executive” drept cea mai influenta carte a secolului XX in domeniul afacerilor, prezinta o abordare globala, principiala si unificata a problematicii umane, in vederea solutionarii dificultatilor personale si profesionale. Stephen Covey ne ofera gama strategiilor adoptate de toti oamenii ultraeficace. Reusita poate fi o scoala si aceasta carte reprezinta calea cea mai eficace de a invata.

Cumpara acum


 

6. De la idee la bani – Napoleon Hill

De-la-idee-la-bani---Napoleon-Hill

De la idee la bani a învăţat în fiecare an milioane de oameni, paşii simpli pentru realizări înalte şi independenţă financiară. Mai mult decât o lucrare motivaţională, cartea este o referinţă biografică şi istorică, relatând viaţa, mediul şi filozofia de succes ale lui Napoleon Hill. Este un ghid esenţial pentru cei ce îşi doresc să îşi atingă scopurile propuse şi să aibă o viaţă fericită şi echilibrată. Napoleon Hill a devenit unul dintre cei mai distinşi autori ai lumii. A trecut de la jurnalistică la Drept, a lucrat pentru Andrew Carnegie şi a devenit rapid un excelent confident şi consilier pentru oameni de afaceri şi preşedinţi.

Cumpara acum


 

7. Nu renunta niciodata – Donald Trump

Nu-renunta-niciodata---Donald-Trump

Subtitlu: Cum am transformat în succes cele mai mari obstacole pe care le-am avut de înfruntat „O mare parte din succes depinde de cât de bine puteţi rezista presiunii. Poate părea un adevăr incontestabil şi chiar este, dar există un lucru pe care îl puteţi face. Gândiţi-vă la dumneavoastră ca la un învingător. Concentraţi-vă asupra acestui lucru în loc să vă lăsaţi roşi de îndoielile şi de teama care vă bântuie. Concentraţi-vă asupra unor analize şi soluţii obiective. Presiunea poate scădea şi dispărea când o înfruntaţi cu o atitudine pozitivă. Chiar dacă nu vă simţiţi de neînvins, măcar jucaţi rolul acesta o perioadă de timp, vă va ajuta cu siguranţă!“

Cumpara acum


 

8. Exceptionalii – Malcolm Gladwell

Exceptionalii---Malcolm-Gladwell

Poveştile despre cei care au un foarte, foarte mare succes se învârt în jurul inteligenţei şi ambiţiei. În Excepţionalii, Malcolm Gladwell spune că adevărata explicaţie e cu totul alta, iar dacă vrem să înţelegem cum se ajunge atât de departe, ar trebui să ne luăm timp să cunoaştem tot ce ţine de contextul acestor oameni. – ce au în comun Beatles, Bill Gates şi Mozart – care sunt atuurile ascunse ale atleţilor de top – de ce sunt atât de buni asiaticii la matematică – de ce toţi avocaţii bine cotaţi din New York au acelaşi CV – de ce n-a auzit nimeni niciodată de cel mai inteligent om din lume.

Cumpara acum


9. Schimband gandirea, iti schimbi viata – Brian Tracy

Schimband-gandirea-iti-schimbi-viata

Brian Tracy se axeaza pe importanta fixarii scopurilor,pe eliberarea gandirii si pe capacitatea de a imagina prorpiul potential nelimitat. Cartea detaliaza doisprezece principii care ajuta pe oricine sa porneasca pe calea unei vieti personale si profesionale mult mai implinite.

Cumpara acum


10. Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul – Robin S. Sharma

Calugarul-care-si-a-vandut-Ferrariul

Carteaeste povestea lui Julian Mantle, un avocat faimos, care din cauza stilului de viaţă dezechilibrat ajunge la un pas de moarte suferind un atac de cord. Colapsul fizic îi generează o criză spirituală obligându-l să-şi înfrunte condiţia şi să caute răspunsuri la cele mai importante întrebări ale vieţii. Sperând să-şi găsească fericirea şi împlinirea, el porneşte într-o odisee extraordinară a unei culturi vechi în care descoperă un remarcabil sistem de eliberare a potenţialului minţii, trupului şi sufletului şi învaţă să trăiască cu mai multă pasiune, cu un scop bine definit şi într-o pace deplină.

Cumpara acum


11. Irational in mod previzibil – Dan Ariely

irational

O carte splendidă, care te şi pune pe gânduri, te şi amuză, vorbind despre o mulţime de lucruri: începând cu forţa remediilor placebo şi terminând cu plăcerile unui pahar de Pepsi. Ariely dă în vileag festele subtile, dar redutabile, pe care ni le joacă propria minte şi ne arată cum putem să nu ne lăsăm păcăliţi. Iraţional în mod previzibil este nebunesc de originală. Ne arată de ce – mult mai adesea decât ne place să recunoaştem – oamenii fac greşeli prosteşti, uneori dezastruoase.

Cumpara acum


12. Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus – Dr. John Gray

barbatii-sunt-de-pe-marte

Dr. John Gray este autorul celor mai vândute cărţi despre relaţii. A scris 17 volume, inclusiv „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, carte considerată drept „una dintre primele 10 cărţi care au influenţat lumea în ultimii 25 de ani”. El dezvăluie felul în care se deosebesc bărbaţii de femei în toate domeniile vieţii – cele două sexe comunică în mod diferit, gândesc, simt, percep, reacţionează, răspund şi iubesc în mod diferit. Înţelegerea acestor diferenţe ajută la eliminarea multor frustrări întâmpinate în relaţiile cu sexul opus.

Cumpara acum


 

13. Cum sa obtii ceea ce vrei – Dr. John Gray

Cum-sa-obtii-ceea-ce-vrei

Experienţa celor aproape 30 de ani de când John Gray ţine seminare, acordă consultaţii şi prescrie tratamente persoanelor aflate în dificultate psihologică se concentrează în cartea Cum să obţii ceea ce vrei şi să vrei ceea ce ai, lucrare care pune la îndemâna cititorului mijloace simple pentru a-şi schimba soarta, pentru a-şi construi o viaţă de bucurie şi satisfacţie, pentru a obţine succesul personal.

Cumpara acum


 

14. In cautarea fericirii – Daniel Gilbert

in-cautarea-fericirii---Daniel-Gilbert

Daniel Gilbert ne insoteste intr-o fascinanta calatorie in care prin interogatii de natura stiintifica ni se dezvaluie secretele fericirii. Profesor de psihologie la Harvard, autorul ne ofera una dintre cele mai fermecatoare cartografieri ale mintii umane intr-un volum considerat de multi ca fiind cea mai buna carte de psihologie a ultimilor ani.

Cumpara acum


 

15. Cele 5 limbaje ale iubirii – Gary Chapman

Cele-5-limbaje-ale-iubirii---Gary-Chapman

In experienta sa de peste 30 de ani in calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de incurajare, timpul petrecut alaturi de cel drag, cadourile, serviciile si contactul fizic. Cartea le abordeaza pe fiecare in parte, intr-un stil accesibil, din care nu lipseste umorul. Cum puteti descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastra? Cartea include chestionare scurte, pe care le puteti completa, precum si intrebari aplicate, la care puteti medita si raspunde pe larg.

Cumpara acum


 

16. Lasa grijile, incepe sa traiesti – Dale Carnegie

lasa-grijile-incepe-sa-traiesti

Problema nu este ignoranţa, ci lipsa de acţiune. Scopul acestei cărţi este să reafirme, să ilustreze, să scoată la lumină şi să glorifice o mulţime de adevăruri vechi şi fundamentale, să vă îmboldească şi să vă determine să faceţi ceva pentru a le aplica. Pe Dale Carnegie îl regăsim în topul celor mai bine vânduţi autori din toate timpurile. La jumătate de veac de la moartea lui, atât scrierile, cât şi cursurile sale sunt la fel de solicitate ca şi în primii ani după lansare. „Odată cu trecerea timpului, mi-am dat seama că una dintre cele mai mari probleme ale adulţilor era îngrijorarea. Era limpede, aveam nevoie de un manual despre învingerea grijilor!“

Cumpara acum


 

17. Supa de pui pentru suflet: Gandeste pozitiv – Jack Canfield, Mark Victor Hansen

Supa-de-pui-pentru-suflet

Orice om are nevoie uneori de o mică schimbare a atitudinii personale. Uimitoarele poveşti din această carte îţi arată cum au reuşit să îşi îmbunătăţească viaţa sau să facă faţă unor perioade dificile diferiţi oameni reali prin folosirea gândirii pozitive. Poţi citi în această carte poveşti despre: • Cum să faci din fiecare zi o zi specială • Cum să integrezi recunoştinţa şi bucuria în viaţa de zi cu zi • Cum să îţi numeri binecuvântările şi cum să îţi schimbi perspectiva asupra vieţii

Cumpara acum


 

18. Termina Cu Vaicareala Si Fa Ceva Cu Viata Ta – Larry Winget

termina-cu-vaicareala

“Termina cu vaicareala si fa ceva cu viata ta” este pur si simplu, o carte socanta. Autorul ia la puricat idei considerate sfinte si arunca la gunoi toate platitudinile motivationale cu care toti am crescut si am invatat sa avem incredere in ele. Poate nu vei fi de acord cu tot ce spune Larry Winget in aceasta carte complet zguduitoare. S-ar putea sa nu-ti placa conceptele si ideile despre care el crede ca iti poate schimba viata, dar nu-i pasa. Stie ca ideile lui nu sunt pentru oricine si recunoaste cu usurinta. Daca incerci si nu functioneaza nu vei avea nimic de pierdut.

Cumpara acum


 

19. Cum sa devii o persoana cu influenta – John C. Maxwell

cum-sa-devii-o-persoana-cu-influenta---john-maxwell

In fiecare zi intram in contact cu o multime de oameni: rude, prieteni, colegi, cunostinte intamplatoare. Tot ceea ce facem sau ce spunem influenteaza intr-o forma sau alta pe toti cei din jurul nostru. Dar oare ce impact avem asupra lor? Daca dorinta ta este sa ai succes sau sa ai un efect pozitiv asupra lumii cu care vii in contact, ar trebui sa devii o persoana cu influenta. Fara influenta nu exista succes.

Cumpara acum


 

20. Calea luptatorului pasnic – Dan Millman

calea-luptatorului-pasnic-dan-millman

Un student la un colegiu american, sportiv de performanta, intalneste intr-o benzinarie un om care ii va schimba viata. Dupa ce ii starneste interesul, maestrul care lucra ca simplu angajat la benzinarie, il ajuta pe tanarul student sa descopere o lume noua – lumea spiritului. Cartea descrie chiar acest proces al transformarii gradate a tanarului intr-un cautator spiritual, intr-un luptator pasnic. Ceea ce este remarcabil este modul in care are loc transformarea personajului principal dintr-un tanar superficial intr-o fiinta constienta: experientele spirituale pe care batranul maestru i le induce tanarului discipol pentru a-l ajuta sa vada si partea nevazuta a lumii in care traim, descrierea emotiilor intense traite de personajele cartii de-a lungul urcusurilor si coborasurilor specifice evolutiei spirituale.

Cumpara acum


 

21. Talentul nu este suficient – John C. Maxwell

talentul-nu-estei-suficient-john-maxwell

Multi dintre oamenii talentati care au un avantaj asupra celorlalti il pierd pentru ca in loc sa si-l imbunatateasca in permanenta se odihnesc pe lauri. Considera ca talentul ii va mentine in top. Ei nu isi dau seama care este adevarul: daca nu incep sa si-l valorifice, altii ii vor intrece. Talentul este mai comun decat isi imagineaza. Exista oameni ca Jefferson, Nameth, Churchill, Bono, Oprah si Dickens care au inteles acest lucru si si-au dezvoltat talentul imbunatatind lumea din jurul lor. Cu exemple de necontestat ale celor care si-au atins scopul, Maxwell, expertul in leadership la care apeleaza oameni de afaceri de pretutindeni, dezvaluie secretul a 13 alegeri cheie pe care le poti face pentru a deveni o persoana extrem de talentata

Cumpara acum


 

22. Musai List – Octavian Pantis

musai-list-octavian-pantis

Ne traim viata in intervale de timp bine definite: secunde, minute, zile, ani. Fiecare clipa trecuta aduce cu sine provocarea celei care urmeaza, iar rolul nostru este de a decide cum alegem sa petrecem timpul pe care-l avem la dispozitie. Scrisa intr-un stil alert so extrem de concis, Musai List este cartea care ne va invata pe fiecare dintre noi cum sa obtinem mai mult din cea mai importanta resursa pe care o avem la dispozitie – timpul, cum sa muncim mai inteligent si mai cu folos si, nu in ultimul rand, cum sa traim o viata relaxata si plina de bucurii

Cumpara acum


 

23. Pe culmile succesului – Zig Ziglar

pe-culmile-succesului---zig-ziglar

Cel mai convingator si mai apreciat orator al timpurilor noastre, Zig Ziglar, a conceput manualul care va ajuta sa va examinati mintea si spiritul, pentru a elimina „gandirea imbacsita” si a evita „impietrirea atitudinii”. Ziglar ne ofera, fara rezerve, crezul sau imbatabil: Puteti avea tot ce va doriti in viata daca va ajutati semenii sa-si vada visurile implinite.

Cumpara acum


 

24. Dezvolta liderul din tine – John C. Maxwell

dezvolta-liderul-din-tine---john-maxwell

Daca te afli intr-o pozitie de conducere, de la director al unei companii, pana la a fi preot, profesor sau parinte, probabil te-ai intrebat de numeroase ori ce iti trebuie pentru a fi un lider. Acum poti gasi raspunsul in Dezvolta liderul din tine. Cartea ofera principiile pentru a inspira, motiva si influenta pe cei din jurul tau, pentru a fi eficient in misiunea ta si pentru a-ti dezvolta viziunea si valoarea necesara unui lider de succes

Cumpara acum


 

25. Cele 15 legi supreme ale dezvoltarii personale – John C. Maxwell

cele-15-legi-ale-dezvoltarii-personale---john-maxwell

Pasionat de dezvoltarea personala timp de mai bine de cincizeci de ani, John Maxwell ne impartaseste acum din experienta personala legata de acest subiect, astfel incat sa putem deveni ceea ce ne-am dorit dintotdeauna. Aceasta a treia carte din seria de Legi a lui John Maxwell (Cele 21 de legi supreme ale liderului si Cele 17 legi ale muncii in echipa) te va ajuta sa fii genul acela de persoana care invata toata viata si pentru care dezvoltarea personala este o preocupare permanenta.

Cumpara acum


26. Motive pentru a zambi – Zig Ziglar

motive-pentru-a-zambi

Zig Ziglar iti impartaseste atat propriile experiente, cat si pe cele ale altora, oferindu-ti exemple menite sa te motiveze si sa te inspire in toate aspectele vietii. Povestile emotionante despre oameni care au depasit handicapuri si dezavantaje sau care au intrecut orice asteptari in domenii din care fusesera initial exclusi ne invata adevarate lectii de viata, determinandu-ne sa revenim la ele iar si iar, pentru ca mai apoi sa le transmitem si altora, care sa le descopere, la randul lor. Nu conteaza nici de unde incepi si nici macar evenimentele prin care treci in drumul tau. Important este sa perseverezi si sa nu incetezi niciodata sa ai incredere in tine.

Cumpara acum


27. Cine mi-a luat cascavalul – Spencer Johnson

cine-mi-a-luat-cascavalul

Cine mi-a luat cascavalul este o poveste creata de dr. Spencer Johnson pentru a-l ajuta sa faca fata unei schimbari dificile din viata sa. Dupa aproape zece ani, cartea se numara printre primele 10 cele mai citite titluri din lume. Schimbarea, intampinata de oricine cu strangeri de inima, fie ele datorate fricii sau entuziasmului este descrisa cu multa culoare si umor prin intermediul unei parabole extrem de sugestive.

Cumpara acum


28. Tata bogat, tata sarac – Robert T. Kiyosaki

tata-bogat,-tata-sarac

O carte care:

  • Arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti.
  • Combate ideea potrivit careia, daca ai o casa, esti instarit.
  • Le arata parintilor de ce nu se pot baza pe sistemul de invatamant, daca vor sa-si vada copiii invatand cate ceva despre bani.
  • Defineste odata pentru totdeauna activele si pasivele.
  • Va invata ce si cum sa le spuneti copiilor despre bani, astfel incat sa aiba succes financiar in viitor.

Cumpara acum


29. Arta Razboiului – Sun Tzu

Arta-Razboiului---Sun-Tzu

Acesta este unicul ghid al victoriei fara gres. Daca inamicul ocupa o pozitie de forta, hartuieste-l, daca e bine hranit, infometeaza-l, daca se odihneste, impinge-l la actiune. O carte scrisa acum multe sute de ani, cu aplicatii practice in ziua de azi.

Cumpara acum


30. Magia realitatii. De unde stim care este de fapt adevarul – Richard Dawkins

Magia-Realitatii---Richard-Dawkins

Egiptenii antici credeau ca se face noapte pentru ca zeita Nut inghite Soarele. Grecii puneau iarna pe seama disparitiei Persefonei in lumea subterana a lui Hades. Pentru vikingi, curcubeul era puntea care ii lega pe zei de Pamant. Richard Dawkins crede insa ca adevarata magie este magia stiintei, care ajunge sa explice aceste fenomene. Fiecare capitol al cartii lamureste cate o problema: evolutia si diversitatea lumii vii, structura materiei, ciclurile diurn si sezonier, alcatuirea si istoria Soarelui, curcubeul, aparitia universului, posibilitatea existentei vietii pe alte planete, cutremurele, rolul jucat de probabilitati in lumea noastra

Cumpara acum


31. Nu-ti sta in cale. 5 chei pentru a depasi asteptarile tuturor – Robert K. Cooper

Nu-ti-sta-in-cale-Robert-Cooper

Ar fi fost de asteptat ca in lupta noastra pentru o viata satisfacatoare, plina de succese, creierul nostru sa fie un aliat de nadejde, dar, surprinzator, tocmai contrariul e valabil. Asta din cauza faptului ca acest creier e in mare masura acelasi model cu al stramosilor nostri ancestrali, pentru care pura supravietuire constituia obiectivul primordial al fiecarui muritor. Ne spune acum ceea ce le spunea si lor atunci:

  • Fii in siguranta.
  • Evita riscurile.
  • Renunta la orice confruntare.
  • Nu te aventura in afara teritoriului deja cunoscut.
  • Nu te dezvata de nici un obicei care te a adus pana aici

Robert Cooper ofera cititorului atat o viziune ampla si articulata asupra dezvoltarii de sine, cat si strategii si unelte pentru transpunerea acestor principii in practica.

Cumpara acum


32. Biblia Vanzarilor – Jeffrey Gitomer

Biblia-Vanzarilor---Jeffrey-Gitomer

Aceasta carte best-seller reprezinta un ghid practic de introducere in arta vanzarilor. Ea a ajutat sute de mii de oameni sa avanseze in jocul vanzarilor, propunand metode si tehnici verificate, care au ca rezultat cresterea vanzarilor si loializarea clientilor

Cumpara acum


33. Open. O Autobiografie – Andre Agassi

agassi---Open

Mai mult decat o carte de memorii despre viata unui profesionist in tenis, Open este povestea captivanta a unei vieti remarcabile.

Impins de la spate de un tata dominator si irascibil pentru a deveni un campion la tenis, Andre Agassi a reusit ca la varsta de 22 de ani sa castige primul dintre cele opt turnee de Grand Slem pe care le-a cucerit de-a lungul carierei, lucru care i-a asigurat succesul financiar, celebritatea si in multe randuri pozitia de lider mondial in tenisul profesionist.

In spatele acestei povesti sta insa istoria unui om adeseori nefericit si confuz, care niciodata nu s-a simtit confortabil cu realizarile sale profesionale.

Cu o sinceritate dezarmanta, Andre scrie despre succesul dobandit la o varsta frageda, despre ce inseamna cu adevarat celebritatea, despre casatoria cu Brooke Shields si despre urcusurile si coborasurile unei cariere fabuloase.

Cumpara acum


 

34. Steve Jobs. Biografia autorizata – Walter Isaacson

Steve-Jobs

Nu a fost un sef sau un om exemplar, nici un model demn de urmat.

Manat de demoni, era capabil sa provoace furia si disperarea celor din jur.

Insa personalitatea, pasiunile si produsele sale se intrepatrundeau, la fel ca si componentele hardware si software ale companiei Apple, alcatuind un sistem integrat.

Asadar, povestea sa este una instructiva si totodata plina de povesti, continand lectii despre inovatie, caracter, leadership si valori.

Pornind de la o serie de peste 40 de interviuri cu Steve Jobs, derulate de-a lungul a peste doi ani – precum si pe intervievarea a peste o suta de persoane apropiate lui Jobs, familie, prieteni,  adversari, competitori sau colegi – Walter Isaacson a reusit sa creioneze portretul vietii trepidante si a personalitatii celui care a revoutionat computerele personale, filmul de animatie, muzica, telefoanele, tabletele computerizate si continutul digital.

Cumpara acum


35. Mitul talentului. Mozart, Federer, Picasso, Beckham. Stiinta succesului – Matthew Syed

mitul-talentului---matheew-syed

De ce toti atletii care au alergat 100 m in mai putin de 10 secunde au fost de culoare?

Ce au in comun Mozart, Venus Williams si Michelangelo? Este indicat sa laudam inteligenta copiilor?

De ce sunt jucatorii de baseball atat de superstitiosi.

Bazandu-se pe cele mai noi cercetari in domeniul neurostiintei si al psihologiei, Syed distruge din temelii miturile cu privire la mediocritate, talent, performanta si minte.

El explica de ce unii oameni rezista presiunilor, iar altii cedeaza si cantareste atent valoarea abilitatilor inascute si puterea practicii, a muncii asidue si a vointei.

De la sex la matematica, de la motivarea copiilor la cultura marilor afaceri, Mitul talentului ne arata cum competitia ofera cheia pentru a dezlega misterele lumii.

Cumpara acum


 

36. Va tineti de glume, domnule Feynman! – Richard Feynman

Va-tineti-de-glume-domnule-Feynman

Prima intrebare ar fi: ce cauta o carte scrisa de un fizician la categoria dezvoltare personala?

Eu cred ca isi merita locul cu prisosinta prin modul in care putem patrunde in mintea lui Feynman, unul din fizicienii de geniu ai ultimului secol.

Cartea istoriseste aventuri savuroase – de la spargerea seifurilor cu documentele secrete ale proiectului bombei atomice si de la farsele jucate colegilor pana la stratagemele de cucerire a femeilor in baruri – in care intalnim neastamparul, spiritul ludic si placerea de a gasi solutii neconventionale care l-au facut pe Feynman sa schimbe fata fizicii secolului XX.

Rebel, profund original si independent atat in plan intelectual, cat si in plan social, plin de umor, de fantezie si de viata, preocupat pana la obsesie sa lamureasca toate misterele care-i ieseau in cale, absolut onest, manat de o curiozitate fara limite, gata sa se lanseze in orice aventura, s-ar putea sa va surprinda si sa va puna pe ganduri.

Cumpara acum


37. Psihologia persuasiunii – Robert Cialdini

Psihologia-Persuasiunii---Robert-Cialdini

In aceasta carte veti afla cele sase secrete psihologice care se afla in spatele impulsului nostru puternic de a ne supune, cum pot fi ele folosite de persoane iscusite fara a fi detectate, cum sa ne aparam impotriva lor si cum sa punem la lucru acele secrete in folosul propriu.

Aceasta carte indispensabila iti garanteaza doua lucruri: niciodata nu te vei mai simti obligat sa spui „da”, cand de fapt gandesti ca ar fi in interesul tau sa spui „nu” si cu siguranta vei avea mai multa influenta decat ai avut vreodata.

Cumpara acum


38. Startup de 100$ – Chris Guillebeau

startup-de-100-dolari

De-a lungul calatoriilor si cercetarilor sale, Chris a descoperit 1.500 de indivizi asemenea lui care si-au construit afaceri cu venituri de peste 50.000$ anual pornind de la o investitie modesta (in multe cazuri 100$ sau mai putin); din acest grup, a ales sa se concentreze asupra celor mai surprinzatoare 50 de studii de caz. In aproape toate aceste exemple, oameni fara abilitati speciale au descoperit ca puteau valorifica anumite aspecte ale pasiunilor lor si au reusit sa-si organizeze vietile astfel incat sa se bucure de mai multa libertate si implinire personala.

Cumpara acum


39. Subliminal – Cum ne determina inconstientul comportamentul – Leonard Mlodinow

Subliminal---Leonard-Mlodinov

Multa vreme, ipoteza existentei unui nivel inconstient al mintii s-a bazat pe introspectie si pe supozitii privind cauzele unor comportamente inexplicabile prin teoriile filozofice care puneau totul pe seama constiintei Fizicianul american Leonard Mlodinow si-a abandonat temporar propriul domeniu si s-a aplecat asupra ultimelor evolutii din psihologie. Coroborand informatiile oferite de imagistica functionala cu cercetarea „clinica“ a unor atitudini si comportamente, el arata ca existenta inconstientului nu mai poate fi tagaduita astazi, cand au fost identificate structuri cerebrale raspunzatoare de activitatea nivelului subliminal. Inconstientul se dovedeste astfel mai putin un „subsol“al instinctelor si refularilor, cat un nivel creator, capabil sa ne intregeasca perceptia si memoria lacunare si, totodata, sa determine distorsiuni in atitudinile si comportamentele noastre.

Cumpara acum


 

40. Jack: Dintr-o bucata – Jack Welch

Jack.-Dintr-o-bucata

Revista Fortune l-a numit “managerul secolului”.

Timp de 20 de ani la conducerea companiei General Electric, Jack Welch a sfidat conceptiile traditionale, transformand o corporatie mare si greoaie ca o molie batrana intr-un motor suplu si agresiv de crestere si inovatie corporatista.

Welch ne spune povestea intensei sale vieti personale cu pasiunea si sinceritatea sa bine-cunoscute.

Si, desi vorbeste de tranzactii de miliarde de dolari si impasuri corporatiste cu mize ridicate, JACK este in cele din urma o poveste despre oameni – spusa de un om care si-a construit cariera cerand ce e mai bun de la ceilalti si de la el insusi

Cumpara acum


41. Incepe cu ce nu-ti place – Brian Tracy

Incepe-cu-ce-nu-ti-place---Brian-Tracy

Cartea porneste de la ideea ca nu ai niciodata timp sa termini tot ce trebuie facut si apar intotdeauna lucruri sau stari parazite, care te opresc sa faci ce e mai important.

Solutia pe care Tracy o explica pe parcursul a 21 de reguli porneste de la respectarea a trei principii: cel al capacitatii de decizie, cel al disciplinei si cel al determinarii.

Brian Tracy are mereu alaturi metafora broastei, acel ce nu-ti place din titlul cartii, lucrul pe care trebuie sa-l faci, dar, pentru ca este neplacut, il ocolesti.

El va ajunge sa te domine, si fiindca l-ai tot amanat, s-ar putea sa iasa mai rau.

Cumpara acum


 

42. Nascuti pentru a alerga – Cristopher McDougall

Nascuti-pentru-a-alerga

Nascuti pentru a alerga este o carte absolut cuceritoare, fie ca esti maratonist, alergator de weekend sau sedentar de profesie.

Plina de personaje incredibile, performante atletice uimitoare, noi descoperiri stiintifice si, mai presus de toate, pura inspiratie, aceasta aventura de proportii epice demonstreaza ca tot ce stiam despre alergare, despre noi insine si despre istoria rasei umane este gresit.

E cartea care m-a determinat sa ma apuc de alergat si sa termin primul meu maraton in 2012.

Cumpara acum


43. Da lovitura! De ce acum e momentul sa faci bani din pasiunea ta – Gary Vaynerchuck

da-lovitura---gary-vaynerchuck

„Cat de mult vrei sa reusesti?

Te mistuie aceasta dorinta?

Nu dormi noptile si se-nvarte capul de idei si vise?

Ai face orice pentru sansa de a trai exclusiv dupa propriile reguli?

Daca-i asa, ai noroc.

Ai noroc, pentru ca traiesti intr-o epoca a oportunitatilor fara precedent pentru cei cu suficient nerv, rabdare siI vise marete iti spun eu, cel care nu am avut altceva la dispozitie in afara de cele insirate mai sus.

Oricine doreste o super-realizare profesionala trebuie, cu orice pret, sa invete tehnicile lui Gary Vaynerchuk.

El e omul care a rescris regulile de business si a construit o afacere de 60 de milioane de dolari aproape din nimic.

Cumpara acum


 

44. Saptamana de lucru de 4 ore – Tim Ferris

Saptamana-de-lucru-de-4-ore

Lectiile de business ale lui Ferriss, axate pe eliminarea informatiei nefolositoare, au fost culese din cei sase ani pe care i-a petrecut conducand o modesta companie de produse de nutritie pentru sportivi care vinde, in special pe internet, suplimente utilizate de atleti pentru a-si creste viteza de reactie si forta musculara.

In Saptamana de lucru de 4 ore Tim Ferris descrie cum si-a organizat stilul de viata in asa fel incat munca sa fie automatizata cat mai mult si el sa se bucure de activitatile care ii produc placere.

Include linkuri, resurse si unelte pe care le poti folosi imediat.

Cumpara acum


45. Succesul in viata – Brian Tracy

Succesul-in-viata---Brian-Tracy

In cartea Succesul in viata, Brian Tracy ne invata cum sa reusim in viata personala si in cea sociala, dar si in afaceri, totul fiind privit prin prisma spiritualitatii si descoperirii de sine.

Cartea este extrem de interesanta si de utila pentru toate categoriile de cititori, care vor gasi in ea multe lucruri importante si, mai ales, folositoare.

Ea poate fi cheia spre succes si fericire, daca vrem sa urmam principiile expuse in ea.

Stilul autorului este extrem de viu si de placut, iar odata inceputa, nu mai vrei sa lasi cartea din mana.

Autorul ne da un sistem puternic, cu eficienta maxima, bazat pe cercetari si aplicatii practice ce s-au desfasurat pe parcursul a treizeci de ani.

Acest sistem poate fi aplicat imediat, pentru a obtine rezultate mai bune in absolut fiecare aspect al vietii voastre.

Cumpara acum


46. Drive. Ce anume ne motiveaza cu adevarat – Daniel Pink

Drive-ce-anume-ne-motiveaza-cu-adevarat

Majoritatea oamenilor cred ca cea mai buna metoda pentru a motiva este utilizarea unor recompense precum banii – abordarea de tip „recompensa si pedeapsa“.

Este o greseala, ne spune Daniel H. Pink.

In Drive, una dintre cele mai provocatoare si convingatoare carti ale ultimilor ani, el sustine ca secretul satisfactiei si performantei ridicate – la serviciu, la scoala si acasa – este nevoia profund umana de a ne dirija propriile vieti, de a invata si de a crea lucruri noi, de a deveni mai buni si de a face din lume un loc mai bun.

El analizeaza trei elemente ale adevaratei motivatii – autonomia, perfectionarea si scopul – si ofera solutii inteligente si surprinzatoare pentru punerea lor in practica, intr-o carte remarcabila care va schimba modul in care gandim si traim.

Cumpara acum


47. Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Puterea-prezentului---Echart-Tolle

Putem privi aceasta carte ca pe o provocare: imaginea pe care o dam acum realitatii este intr-adevar si cea mai adecvata, adevarul ultim despre noi insine? Stim cine suntem, care este puterea noastra reala si in ce rezida ea? Insa ea este, de fapt, o calatorie spirituala in care sa depasim locurile comune ale gandirii cotidiene. Cea mai inradacinata prejudecata este aceea ca suntem totuna cu mintea noastra. intr-adevar, mintea poate fi un instrument extraordinar, dar in acelasi timp este principala sursa a anxietatii noastre.

Cumpara acum


48. Blink. Decizii bune in 2 secunde – Malcolm Gladwell

Blink-decizii-bune-in-2-secunde

Pornind de la studii de ultima ora din domeniul neurostiintei si al psihologiei pentru a demonstra ca diferenta dintre o decizie buna si una gresita nu sta atat in volumul de informatii cu care lucram, cat in capacitatea de a ne concentra asupra unor detalii esentiale, Gladwell ne invata cum putem lua decizii mai bune – acasa, la birou si in viata de zi cu zi.

Cumpara acum


49. Pierderea Virginitatii. Autobiografia – Richard Branson

Pierderea-Virginitatii---Richard-BRanson

Intr-o lume din cale-afara de stresata, in care aproape ca nu mai e timp de altceva decat de munca, Richard Branson ne propune un model nou: familie, prieteni, distractie, aventura – toate sunt la fel de importante in viata lui ca afacerile.

Ca antreprenor, a avut succes in tot felul de industrii, pe care le-a ajutat sa evolueze.

Acum vine si cu un nou tip de carte: o autobiografie plina de povesti, un autoportret plin de viata, dinamic, pe masura autorului.

Cumpara acum


 

50. Cum sa duceti lucrurile la bun sfarsit. Arta productivitatii fara stres – David Allen

Cum-sa-duceti-lucrurile-la-bun-sfarsit

David Allen, renumit consultant in domeniul productivitatii, a elaborat metoda inregistrata sub numele „GTD“ – „Getting Things Done“ pe care v-o expune pas cu pas, de la principii de baza pentru urmarirea, stocarea si utilizarea informatiilor utile si pana la trucuri a caror eficacitate a fost probata de numerosii sai adepti. Unul dintre factorii majori generatori de stres este teama de a pierde controlul asupra sarcinilor, proiectelor sau numeroaselor aspecte complexe ale vietii cotidiene.

David Allen a pus la punct un sistem pentru a va ajuta sa va eliberati mintea de o povara inutila fara sa pierdeti din vedere niciun proiect, nicio intentie, nicio sarcina, nimic din ceea ce este cu adevarat important pentru dumneavoastra.

Cumpara acum


Concluzii

Cititul cartilor de dezvoltare personala poate fi o sursa inepuizabila de inspiratie si invatare. Indiferent de stadiul tau actual in viata, cartile mentionate in aceasta lista pot fi de ajutor in dezvoltarea ta personala si te pot ghida catre succes si fericire.

Nu uita ca dezvoltarea personala este un proces continuu si cititul cartilor potrivite poate fi un pas important in aceasta calatorie.

Alege-ti cartile preferate din lista si incepe sa explorezi lumea fascinanta a cartilor de dezvoltare personala chiar acum!