Cum sa faci un flashmob adevarat

Flashmob : o adunare foarte scurtă într-un loc public, participanţii efectuând o anumită acţiune neobişnuită pentru o durată scurtă de timp (de obicei câteva minute), după care grupul se răspândeşte. Ideea a fost vehiculată în literatură în timpul secolului al XX-lea, fiind transpusă în realitate începând cu 2003. Aceasta a fost facilitată de larga răspândire a Internetului, e-mailul şi mesageria instant fiind principale mijloace prin care se face organizarea acestor adunări.

Reguli :

  • Acţiunea trebue sa fie spontană şi concomitentă. Este interzis atragerea atenţiei de catre participanţi înaintea de acţiune.
  • Trebuie să se formeze impresia că participanţii nu se cunosc şi înainte de acţiune să nu afişeze că se pregatesc să facă ceva neobişnuit.
  • Toate acţiunele trebuie efectuate după scenariu.
  • Acţiunea nu trebuie sa urmeze cu reacţii agresive din partea spectatorilor.
  • Fără încălcare de lege sau afişare a intereselor politice.
  • După Flashmob nu trebuie să ramănă urme.
  • Toate acţiune trebuie să fie efectuate cu toată seriozitate.
  • Dupa terminare toţi participanţii trebuie să părăsească imediat locul acţiunii fără a mai arăta că s-a întâmplat ceva deosebit.
  • Flashmobul trebuie sa fie in afara Mass-Mediei.

Sursa : wikipedia

Am vazut multe clipuri cu flashmoburi dar cel pe care o sa-l vedeti mai jos mi s-a parut EXTRAORDINAR . Contextul : pentru a sarbatori cel de-al 24-lea sezon in televiziune pentru Oprah, Black Eyed Peas au tinut un concert in Chicago. Acolo 21.000 de oameni au intrat intr-un dans superb. totul regizat de Michael Gracey, acelasi tip care a organizat si flashmobul T-Mobile de care am scris aici Mi se pare o demonstratie de energie fantastica incat nu ai cum sa stai pe scaun in timp ce te uiti.

Vedeti aici doua perspective ale flashmobului Black Eyed Peas :

din public :

Via Piticu, via Dana Pascu

8 thoughts on “Cum sa faci un flashmob adevarat”

  1. Buna ziua. Imi cer scuze ca las mesajul aici, dar nu stiu cum sa fac si cu cine sa vorbesc. Vreau si eu sa imi cer prietena in casatorie prin intermediul unui flash mob. daca puteti sa ma ajutati va rog sa imi scrieti pe adresa de email tony5xx@yahoo.com. Va multumesc frumos!!!

Comments are closed.