Ce faci cand ai prea multe idei?

Cred ca una din principalele probleme pe care le au oamenii in momentul de fata este DEFOCUSAREA. Eu ma confrunt cu ea zi de zi, tu te confrunti cu ea zi de zi. Suntem asaltati de tot felul de idei, mesaje, telefoane, mailuri care ne bombardeaza, ne tin ocupati si ne ajuta foarte putin sa terminam un lucru de care ne apucam.

w14_21804885

Ce faci cand te confrunti cu o problema si ai prea multe idei in cap despre cum sa o rezolvi? Ai face-o si pe-aia, si pe cealalta…si totusi fiecare lucru necesita timp si resurse si nu vrei sa le risipest in zadar. Ti-ai dat demisia de la locul de munca si trebuie sa-ti gasesti altceva, cum procedezi? Ai de organizat un eveniment si ai foarte multe idei in cap. Cum procedezi? Pe care le aplici si pe care nu?

Am facut un clip video rapid in care am incercat sa arat care este procesul prin care prioritizez eu ideile care imi vin cand ma apuc de treaba. Nu tineti cont de calitatea video sau de greselile de limbaj, n-am stat sa-l editez deloc. Spuneti-mi la sfarsit, in comentarii cum ati putea aplica metoda aceasta la situatia in care sunteti voi acum.

P.S. Cel mai bine se vede FullScreen.

Later Edit. Unii au tras concluzia ca eu sugerez sa-ti iei un job ca sa iti faci rost de o masina in 12 luni. Gresit. E un exercitiu de creativitate si atat. Am inregistrat video in timp ce imi notam ideile care imi veneau si incercam sa le prioritizez. Nu inseamna ca ideile in sine trebuie tinute minte ci procesul de prioritizare.

7 thoughts on “Ce faci cand ai prea multe idei?”

 1. Get a JOB!! Ia-ti o masina cu banii aia si calatoreste, mult si departe!! Si pe parcurs mai fa liste cu probabilitati si impact gen: ce sanse am sa mananc azi? cum pot sa imi alimentez masina cu benzina maine? si tot asa… Mi se pare super ideea omule!

  1. nu mai intru pe acest site – probabilitate mare – impact imens asupra timpului si sanatatii mele cerebrale optime!

 2. Articolul tau mi-a adus aminte de un curs despre brainstorming si alte tehnici de a gasi solutii la o problema. Te intreb pe tine Adi si ii intreb pe ceilalti care citesc acest post: Cum credeti ca ar trebui construita o idee de afacere tocmai pe tema asta? De ex. – un site care sa realizeze sesiuni de brainstorming si care sa gaseasca solutii la problemele unor companii. Companiile sa vina cu problema si utilizatorii siteului sa participe la sesiuni si sa gaseasca solutii pt problema in cauza.

 3. La fix a venit asta!
  Vreau foarte mult sa ajung in Peru in cateva luni… realist cred ca in minim 3, maxim 5. De fapt as vrea in 2…:D Am nevoie de vreo 2000-3000 de euro
  Chiar mi-au venit o gramada de idei si nu stiam cum sa le ierarhizez cat mai sistematic…
  Adi, acu e musai sa ajung, ca altfel fac firma de cacao :D

 4. Salut, Adi ! Inteleg ca pentru a-ti face ordine in minte, e bine sa scrii pe hartie toate lucrurile la care te gandesti. Astfel, iti vei schimba un pic perceptia asupra lucrurilor; vei putea analiza mai usor, vei fi mai obiectiv asupra deciziilor luate, etc. Eu, pana acum, cand imi stabileam un obiectiv si nu stiam ce cale sa aleg, pur si simplu luam o pauza si reflectam. Imi veneau tot felul de idei, iar atunci cand alegeam una dintre ele, SIMTEAM ca e cea potrivita, SIMTEAM ca “impactul si probabilitatea sunt mari”, SIMTEAM ca e alegerea corecta pentru ca se potriveste traseului meu. Problema e ca atunci cand scriu pe hartie ideile, se pierd emotiile, in urma carora se pierde si motivatia si nu mai trec nici la actiune. Dar atunci cand scriu singura idee care cred ca mi se potriveste, simt cum ma incarc de energie si parca ceva ma impinge sa trec la actiune, sa incep a-mi cladi scopul. Cum putem gasi o cale de mijloc ?

Comments are closed.