Ce e important pentru viata ta?

Iau ideea de la Cabral : Da play si citeste


3 Doors Down – Here without you
Asculta mai multe audio Muzica

DEP120710008 Un profesor de filosofie stãtea în fata clasei având pe catedrã câteva lucruri.. Când ora a început, fãrã sã spunã un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de tenis. I-a întrebat pe studenti dacã borcanul este plin si acestia au convenit cã era.

Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis. I-a întrebat din nou pe studenti dacã borcanul era plin, iar acestia au fost de acord cã era.

Profesorul a luat dupã aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stãtea treaba, iar acestia au rãspuns în cor "pliiiiiin"!

Profesorul a scos de sub catedrã douã cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceastã datã definitiv. Studentii au râs. Dupã ce hohotele s-au domolit, profesorul spus: "Acum as dori sã întelegeti cã acest borcan reprezintã viata voastrã.

Mingiile de tenis reprezintã lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sãnãtate, prieteni si pasiunile voastre. Dacã totul ar fi pierdut în afarã de acestea, viata voastrã ar fi tot plinã.

Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteazã pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mãrunte. Dacã veti începe cu nisipul, nu veti mai avea unde sã puneti mingile de tenis si pietricelele.

La fel si în viatã, dacã îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine. Acordã atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacã-te cu copiii, iesi cu sotia în oras la cinã, joacã tenis, vei avea suficient timp altã datã sã faci curat sau sã repari cine stie ce dispozitiv. Ai, în primul rând grijã de mingile de tenis, ele conteazã cu adevãrat.

Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip ! "

Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele douã cãni de cafea. Profesorul a zâmbit:

"Mã bucur cã întrebi asta, ele vor doar sã arate cã, oricât de plinã ar pãrea viata ta, e loc întotdeauna pentru douã cãni de cafea, împreunã cu un prieten."

Thx Deea ca m-a innebunit de cap cu melodia asta si i-am promis ca mentionez :)

13 thoughts on “Ce e important pentru viata ta?”

  1. Foarte faina povestea si exemplul. Sincer, as dori sa existe astfel de profesori, numai ca psihologia la ei lipseste cu desavarsire. Cate o lectie de viata din asta iti poate schimba, de-adevaratelea, perceptia asupra viitorului. Si te poate schimba pe tine, ca om. Multumesc.

  2. Am intalnit exact aceeasi idee intr-o carte: Scrisori de la Sam, James Patterson; numai ca acolo la indemnarea bunicii o fetita incerca sa ia plaja intr-un borcan. E o metafora superba a vietii care ma pune mereu pe ganduri.

  3. superb! e super combinatia dintre melodie si articol – ambele superbe , facand o analogie , mi-au dat lacrimile in timp ce citeam !!!

    P.S. Spune-mi te rog cum se numeste melodia

Comments are closed.