Ce as vrea sa-i spun copilului meu

Sunt unii oameni care vin in viata ta si iti dai seama instantaneu ca sunt destinati sa fie acolo fie ca sa te invete o lectie, fie sa te ajute sa te dezvolti, fie sa te inspire sa devii mai bun. Nu stii initial cine vor fi oamenii acestia(poate fi un vecin, un prieten, un profesor, o ruda indepartata sau chiar un necunoscut) dar cand privirile vi se intalnesc simti pe loc ca iti vor influenta viata intr-un mod profund.

s42_21523777

 

Uneori vei trai lucruri care la inceput vor parea oribile, dureroase si incorecte dar apoi vei realiza ca fara sa fi trecut prin ele, fara sa te fi luptat cu ele nu ai fi reusit sa-ti dai seama de potentialul tau si de puterea pe care o ai.

Tot ce ti se intampla ti se intampla cu un motiv, nu din noroc sau accident. Alegerile tale te-au adus acolo unde esti acum si tot ele te vor duce unde vrei sa fi. Bolile, suferinta, dragostea, momentele cand iti permiti sa fii ca un copil, toate apar ca sa testeze care sunt limitele sufletului tau. Fara aceste incercari viata ar fi un drum banal care te duce nicaieri. Ar fi o viata sigura si calma dar plictisitoare si fara sens.

Oamenii pe care ii intalnesti iti influenteaza viata iar succesele si esecurile pe care le ai te ajuta sa te dezvolti si sa iti creezi personalitatea si caracterul.

Daca cineva te raneste, te tradeaza sau iti frange inima, iarta-l si gandeste-te ca ai invatat o lectie despre cat de important este sa ai grija atunci cand iti deschizi sufletul. Daca iubesti, iubeste neconditionat pentru ca inveti cat de important este sa-ti pastrezi sufletul deschis fata de oamenii care conteaza.

Fa in asa fel incat fiecare zi sa merite traita. Apreciaza fiecare moment prin care treci si ia din fiecare moment frumos tot ce se poate lua pentru ca poate nu vei mai avea ocazia sa-l traiesti altadata.

Vorbeste cu oameni cu care nu ai vorbit niciodata si invata sa asculti ce zic. Da-ti voie sa te indragostesti iar, sa te simti liber sa te exprimi si sa ridici privirea din pamant.

Tine capul sus indiferent cate incercari au trecut peste tine. Spune-ti cu voce tare ca esti o persoana care poate sa faca tot ce-si pune in cap. Si mai important decat tot, ai incredere in tine. Pentru ca daca tu nu crezi in tine, celorlalti le va fi greu sa o faca.

Astazi e ziua pentru care ieri te-ai ingrijorat atat de mult. A meritat sa te ingrijorezi?

Zona de comentarii