Zeitgeist 3 – teoria conspiratiei dusa la extrem ?

Updated on: February 7, 2011

Nu sunt fan al teoriilor conspirative. Cred ca mai degraba evenimentele mondiale de amploare au fost rodul unor eforturi izolate fara legatura prestabilita si fara un creier malefic care sa gandeasca totul dinainte in cele mai mici detalii.

De-asta primele doua filme Zeitgeist m-au lasat cu gura cascata. Pentru cei care s-au obisnuit sa creada tot ce vad la televizor Zeitgeist este drogul perfect, explicarea tuturor dilemelor. Sub masca unui documentar,  Peter Joseph (un pseudonim – gasiti aici un research despre cine e el si un interviu pe youtube cu el in persoana), filmmaker si muzician la origine aseaza fapte si presupuneri impreuna fara nici o preocupare fata de obiectivitate ceea ce ma duce la o singura concluzie. Manipularea din documentarele astea e mai mare decat manipularea pe care o critica ele.

Zeitgeist 1 prezinta niste teorii conspirationiste referitoare la crestinism si atacurile de la 11 septembrie. Abunda in inexactitati si prezentarea unor simple supozitii drept dovezi.

Zeitgeiest 2 prezinta un set de teorii conspirationiste referitoare la felul in care bancile controleaza lumea . In afara de primele 10 minute in care se explica functionarea sistemului bancar american, restul filmului poate fi incadrat la fictiune, nu la documentar.

M-am uitat la primele doua pana acum de cateva ori si in afara de tehnici de manipulare si niste lucruri care tin de organizarea informatiei intr-un film incat sa prinda la oameni n-am gasit altceva de valoare.

Filmele pot fi vazute gratuit pe youtube sau Google Video au si traducere in romana. Vedeti aici. Zeitgeist: the movie si Zeitgeist: Addendum

De aproximativ 2 saptamani a aparut Zeitgeist 3.

Sa privim si apoi sa comentam: