Warren Buffet : omul care face bani din nimic

Updated on: May 8, 2011

Daca e un om de afaceri care ma fascineaza, Warren Buffet este reprezentarea exacta a acestuia. Sunt fan Richard Branson, imi place Donald Trump, dar Buffet ii intrece pe toti. N-o sa scriu acum o intreaga biografie a lui Warren Buffet dar cateva lucruri la liniuta pentru cei care n-au auzit mai multe despre el decat ca in 2008 a fost numit de catre Forbes ca cel mai bogat om din lume (isi schimba periodic locul 1 cu Bill Gates) merita mentionate :

– la 13 ani si-a completat prima declaratie de venit

– la 14 ani a cumparat o mica ferma cu bani stransi din vanzari de ziare.

– locuieste in aceeasi casa mica cu 3 camere pe care a cumparat-o acum 50 de ani in Omaha cand s-a insurat. Casa nu are un zid sau un gard de protectie.

– este un bautor inrait de Cola. (Cherry Coke mai exact) . Cam de 5 ori pe zi.

– Isi cumpara masini Second-hand pentru a economisi bani

– desi detine cea mai mare companie aeriana privata din SUA, nu calatoreste niciodata cu avionul

– Berkshire Hathaway detine 63 de companii. Scrie o singura scrisoare, o singura data pe an catre directorii acestor companii cu instructiuni despre directia pe care trebuie sa o aiba pentru anul urmator. Nu tine sedinte sau conferinte cu ei si nu ii preseaza cu telefoane

– Ii place sa cumpere actiuni cand toti vand si sa vanda cand toti cumpara.

– in 1988 a inceput sa cumpere actiuni Coca-Cola, ajungand acum sa detina aproape 7% din companie.

– Ii place sa liciteze pe ebay. In 2006 si-a vandut masina pe ebay.

– in 2007 a scos la licitatie un pranz cu el. Suma finala a ajuns la 650.00 $. Banii s-au dus spre organizatii caritabile.

– si-a anuntat copii ca nu ii vor mosteni averea. 83% din banii lui au fost donati fundatiei caritabile a lui Bill Gates.

– Nu are un computer si nu a folosit NICIODATA un calculator de birou. Doar pix si hartie.

– Nu are adresa de e-mail.

– Siteul companiei pe care o detine, Berkshire Hathaway, arata atat de urat pentru ca Buffet n-a vrut sa dea bani pe design.

Mai jos aveti un documentar in 6 parti de cate 10 minute cu Warren Buffet. Ce face zi de zi, ce face cand ajunge acasa si termina treaba, cum investeste, puteti afla din clipurile urmatoare.