Vreau sa deschid o firma!

Am foarte multi prieteni care ma vad, imi vad stilul de viata si ajung imediat la concluzia “Ce fain, imi deschid si eu o firma!”.

Macar de ar fi atat de usor.

Altcineva, destul de apropiat, zic eu, m-a apelat zilele trecute pe mess. Cateva buzzuri agresive si o concluzie iluminatoare, dupa ani in care a simtit doar remuscarea faptului ca este un angajat bine platit.. si atat. “M-am hotarat, imi deschid o firma”.

Si nu am putut decat sa zambesc. Un zambet palid, trist.

Macar de ar fi atat de usor.

Alt prieten de-al meu care a inceput cu o retea e cartier in urma cu vreo 5 ani si s-a dezvoltat destul de frumos imi destainuia ca il bate gandul sa se angajeze. Si am avut alt zambet, si mai trist. El, care reusise sa sparga tiparul. Mi-a zis ca e la limita, ca a tras linie si ca nu i-a venit sa creada ca in momentul de fata ramane cu 10 milioane profit dupa ce plateste salarii, dari catre stat etc. Am incercat sa ii activez orgoliul. CUM SA RENUNTE EL?

Secretul antreprenoriatului nu consta in ani de indecizie “sa imi deschid sau nu o firma… hmmm”..

Daca iti deschizi o firma doar ca sa ai o firma… atunci te asteapta o mare surpriza. O vei inchide peste 1 an , maximum. Banii ii vei da pe contabilitate si pe amenzile catre stat, cu declaratiile neduse la timp. Iar tu vei fi acelasi.

Secretul antreprenoriatului nu sta intr-o singura actiune.. ci intr-o mentalitate si un stil de viata.

Poti fi antreprenor fara sa ai o firma.

Dar daca ai o firma.. nu poti fi si antreprenor neaparat.

3 thoughts on “Vreau sa deschid o firma!”

 1. Pentru a fi antreprenor trebuie sa ai o inteligenta dezvoltata corespunzator… o inteligenta financiara. Pe degeaba vrei sa faci ceva, doar de dragul de a face sau ca e la moda, daca nu te-ai documentat indeajuns. Trist, dar adevarat… important e sa ai initiativa, rabdare, motivare si sa-ti gasesti un grup de oameni care au reusit si sunt dispusi sa te invete si pe tine (a se citii in general nu referitor scriitorului articolului).

 2. Fuga dupa credite sa imi fac firma… 95 % din companii raman mici nu? sau esueaza… E nevoie mai mult decat sa sti contabilitate sa conduci o firma respectiv sa te dezvolti intr-o companie… iti trebuie viziuiune, management, legislatie … defapt sa sti de toate chiar daca nu le sti la perfectie… insa sa ai oamenii in jurul tau ce stiu mai multe ca tine si cu care sa iti poti dezvolta afacerea.

  Sunt multe sfaturi peste tot despre ce te poti lovi cand pornesti o firma, insa exemplu tau confirma problemele intalnite de mici antreprenori care nu stiu in ce directie sa o mai apuce.

  Sa nu iti fie frica de schimbare e primul pas in spre a avea o companie de succes.

  Bafta !

 3. “Secretul antreprenoriatului nu sta intr-o singura actiune.. ci intr-o mentalitate si un stil de viata.”

  Frumos … foarte bine sintetizat.

  Multumesc,
  Tica2

Comments are closed.