Victoria e a celor care nu se dau batuti

Am dat recent peste aceasta poveste si m-am simtit mic si umilit. Raman uimit de fiecare data cand descopar povesti ale unor oameni care nu renunta in cele mai grele situatii si nu se dau batuti.

In 1982 Julie Moss avea doar 23 de ani si se pregatea sa isi sustina teza de licenta in domeniul fiziologiei cu tema competitia Iron Man. Iron Man e considerata pe buna dreptate cea mai dura competitie sportiva din lume pentru ca in trebuie sa concurezi in trei probe, TOATE IN ACEEASI ZI:

– Inot in ocean, 3.86 km

– Ciclism, 180 km

– Maraton, 42 km.

history

Julie Moss s-a gandit ca poate face o lucrare mai buna daca se inscrie si participa la competitie pentru a experimenta exact ce inseamna aceasta asupra corpului uman.  Spre surprinderea tuturor Julie a fot pe locul 1 pana aproape de final. Cu toate acestea corpul n-o mai asculta si s-a prabusit la pamant cu cativa zeci de metri pana la sosire.

Fara sa vrea sa se opreasca, Julie a continuat cursa in genunchi si a trecut linia de sosire pe locul doi tarandu-se.

Chiar daca a terminat pe locul doi experienta ei poate sa-ti spuna ceva.

Cand iti urmaresti visul vei cadea de multe ori. Nu renunta indiferent cat e de greu si nu sta pe bara. Continua pana la capat.

Daca vrei sa te inscrii in Iron Man in 2011 in Romania se organizeaza intre 17-19 iunie. Se mai fac inscrieri pana pe 3 iunie.

3 thoughts on “Victoria e a celor care nu se dau batuti”

  1. Pe mine unul m-a emotionat pana la lacrimi. Am constatat cat de slab sunt si cat de usor ma dau batut deseori. Fara cuvinte!

  2. Un alt exemplu bun este lupta dintre Muhammad Ali si Joe Frazier.Era o rivalitate imensa intre cei doi. Joe Frazier dinainte de meci nu vedea bine cu un ochi si dupa o lupta foarte dura , la sfarsitul rundei 14 amandoi erau terminati. Ali le spunea antrenorilor sa-i scoata manusile ca nu mai poate continua pe cand Joe Frazier nu mai vedea aproape deloc cu ambii ochi si se certa cu oamenii din coltul lui ca vrea sa continue.Multi credeau ca vor muri daca vor continua iar antrenorii lui Joe au oprit meciul.Acesta a fost foarte suparat pe ei si nu le-a mai vorbit.La final Ali s-a ridicat sa se bucure de victorie si a lesinat.
    Este un documentar despre aceasta lupta :”Thrilla in Manila”.

Comments are closed.