Unde sa gasesti cele mai bune clipuri Video

Stim cu totii ca o imagine face cat 1000 de cuvinte, si adaug..un video face cat 1000 de imagini. Toata lumea care face si desface in Internet vorbeste de New Media, noi modalitati de a ajunge la consumatori, la clienti, la utilizatori si a-i determina sa cumpere, sa ia o decizie, sa se inscrie la un newsletter…etc.

Youtube nu mai are nevoie de nici o explicatie. Succesul pe care l-a avut youtube in mai putin de doi ani de la lansare a declansat o multime de clone dupa acelasi model : lasi userul sa isi puna filmele, le dai posibilitatea sa le emebedeze in situri, bloguri etc, faci bani din reclama.

Astfel…siturile de Video Sharing au devenit atractia principala a spamerilor in ultima vreme. Greu gasesti pe youtube un clip nou de calitate doar rasfoind paginile pe acolo. Cele cateva mii de clipuri care sunt adaugate zilnic fac destul de greu daca nu imposibil sortarea si diferentierea gunoiului de clipurile valoroase.

Unul din criteriile dupa care iti dai seama ca un clip are priza la utilizatori este si traficul, efectul viral pe care il produce precum si comentariile pe marginea lui.

Asa ca …in loc sa cauti clipuri bune pe Youtube, Metacafe, Google Video, Dailymotion sau mai stiu eu ce….si sa pierzi mult timp privind crap.. poti apela la niste situri interesante :

Stumpleupon e unul din siturile mele preferate cand vine vorba de gasit continut interesant si de calitate. Acum au si o sectiune video. Simplu…iti faci cont acolo, descarci toolbarul lor si apoi te apuci sa rasfoiesti. Iti apar clipurile cele mai votate de catre alti useri care folosesc si ei Stumbleupon.

Digg Video Sunt un Digger activ si cand vine vorba de o comunitate care alege si voteaza clipuri, Digg e una din cele mai bune alegeri.

ViralVideoChart e un site care face statistici regulate cu cele mai comentate clipuri video de pe Youtube, Google Video sau Myspace in blogosfera sau pe alte situri

ViralVideos.com Arata primele 5 video ca numar de vizualizari din 8 situri cunoscute de video sharing

Cele mai populare clipuri Youtbe in Technorati Arata clipurile care au fost postate cel mai mult in blogosfera in fiecare zi. Din pacate sunt luate in considerare doar clipurile din Youtube, insa tot e ceva pentru a vedea anumite trenduri.

Vidmeter. Unul din cele mai bune din lista aceasta. Destul de nou aparut, arata cele mai vizionate clipuri cu statistici pe zile din situri ca Break.com, Daily Motion, Google, iFilm, Metacafe, Myspace, Revver, vSocial, Yahoo, si Youtube. Foarte bun pentru a vedea evolutia virala a unor clipuri.