Un motor de cautare mai bun decat Google?

Ieri pe prima pagina din Digg era o stire care urca vertiginos si la care oamenii comentau copios. E clar pentru oricine ca nu poti bate google pe partea de search. Nu acum si inca mult timp de acum incolo. Poti sa il bati pe la colturi…la google answers (serviciul tocmai a fost dezactivat) la Gtalk, Google Reader…etc, dar nu la search. Google a ajuns la nivelul la care se fac cateva miliarde bune de cautari in fiecare zi si un exemplu despre puterea pe care o are il puteti vedea la Mezei in postul asta despre “Google Effect” (un link pe prima pagina a google a prajit serverele unora care faceau o campanie legata de SIDA.)

Dar daca…..faci un motor de cautare ….. asistat de oameni. Cum adica asistat de oameni? Simplu…n-ai timp si ti-e lene sau nu gasesti ceea ce cauti pe google….dai un search pe ChaCha si un “guide” cauta pentru tine si iti da cele mai bune linkuri. In acelasi timp poti discuta cu ghidul pe chat in browser sa-i spui detaliat exact ce vrei sa gasesti.

Am facut un test si am scris in search bar : I want an old BMW 1970 style..less than 5000 $ si in mai putin de 1 minut am primit 3 linkuri din care doua erau exact pe o pagina cu BMW 1970 de vanzare.

In schimb pentru “Romanian famous blogger” n-am avut succes :)

Stand apoi de vorba cu unul din “operatori” am aflat ca sunt cateva mii de “guides”, ca se intra pe invitatie, ca se lucreaza de acasa de la computerul personal, ca se fac in jur de 5 dolari pe ora de cautare, ca e fun si ca-ti poti scoate banii adunati cand vrea muschiul tau.

Ah..si o stire proasta: nu poti fi guide decat daca esti din US. Sorry guys

Poze aici

2 thoughts on “Un motor de cautare mai bun decat Google?”

  1. motorul de la chacha-u ala e de la ask.com daca nu te-ai uitat bine ;) … prea rezultatele de la ask.com;)… nu e nici un guid;) sorry tinere

Comments are closed.