Tu esti cel mai mare hot..

Textul de mai jos este un email pe care l-am primit astazi de la unul din cititori si pe care il public cu acordul lui. Este raspunsul lui la unul din newsletterele trimise de mine si ii multumesc pentru feedback. E unul din acele momente cand simti ca ai cititori mai destepti ca tine, care contribuie la ce faci tu.

yacht-133

Iata mailul:

In cei 14 ani de experienta “in campul muncii” din care 12 ca si manager am constatat ca unul din cei mai mai hoti de timp suntem chiar noi insine. De ce? Pentru ca:

NU avem pauza, muncim continuu. In acest mod eficienta scade iar timpul de lucru creste.

NU ne respectam propria persoana macar la acelasi nivel cum respectam colaboratorii . Astfel apar frustrari, ineficienta si  timpul de lucru creste.

NU avem grija de odihna noastra, pierzand astfel ore lungi noaptea. Asta inseamna oboseala, randament redus si timpul de lucru creste.

NU am invatat sa ne gestionam segmentele din activitatea zilnica, in sensul in care amestecam timpii ( facem serviciu in timpul liber si invers). Astfel, apare stresul si timpul de lucru creste.

NU am invatat sa lucram cu un program de lucru (dead line)  si fara o minima presiune…. timpul de lucru creste

Facand NU-ul DA, timpul de lucru nu va mai creste iar noi vom avea mai mult timp liber

ASTFEL

O pauza de 10 minute la 60-90 minute in care sa folosim timpul NUMAI pentru noi, ne va relaxa si ne va creste eficienta

Daca ne vom trata si pe noi ca pe colaboratori, ( vom accepta sa luam o masa la pranz, le vom cere si lor sa ramana peste program in loc sa ramanem noi sa le facem treaba, vom delega, iar delegand le vom arata recunoastere si deci respect atat fata de ei cat si fata de noi…), nu vor mai aparea frustrarile ca NOI facem totul si ca NIMENI nu vede asta…

Daca ne vom face un program de odihna  ( renuntand la mess, filme…) care sa ne asigure un minimm de 7 ore de somn cat mai mult inainte de ora 0, vom fi mai odihniti, mai eficienti  si evident timpul de lucru se va reduce.

Daca vom face 8-9 ( la maxim!!!) ore de serviciu la serviciu nu va mai trebui sa facem inca 2-3-4 dupa. Iar dupa, este TIMPUL NOSTRU in care ne relaxam pentru a fi in forma a doua zi.

Daca ne vom imagina ca la ora 17.00 ( 17.30 in functie de ora de inceput) ne da cineva afara din birou, vom avea presiunea acestui termen si vom lucra mai focusat.

Personal, in 01.01.2007 m-am lasat de fumat si am constatat ca am castigat cel putin o ora si jumatate pe zi !!!

Nu in ultimul rand, Familia, cei dragi, prietenii nu au nici o vina sa ne suporte stresul de la birou, la fel cum job-ul si colegii nu au nici o vina sa suporte ca am avut divergente cu un prieten. Sunt doua lucruri distincte pe care trebuie sa le tratam distinct si particular.

Eu asa fac de cca 5 ani si totul este ok.

Cu bine,

Fredy

===============================

In final va las sa va delectati cu cateva poze facute de Marius Tudor (super fotograf) de weekendul acesta de pe yacht.

yacht-9

yacht-61yacht-142yacht-116

5 thoughts on “Tu esti cel mai mare hot..”

  1. Hmmm…. si eu am experimentat ceea ce ai scris. De vre-o luna incerc sa fac schimbari in viata mea…si sper ca pana la sfarsitul anului sa am un program eficient de lucru. Cel mai greu pt mine e sa deleg responsabilitati. De cele mai multe ori preiau totul asupra mea.

  2. Eu am incercat sa transform rutina si stresul in pasiune, mi-a luat mult timp (2-3 ani) dar am reusit sa imi organizez in asa fel timpul incat sa muncesc dar sa ma si bucur de ceea ce fac.

Comments are closed.