Trei lucruri noi pe care vreau sa le fac anul asta

Updated on: February 6, 2011

Ne-am obisnuit sa vedem oamenii din jurul nostru, ba chiar si pe noi insine doar in functie de anumite lucruri. Ne uitam la un coleg de serviciu care e foarte bun pe ce face si ii punem o eticheta in functie de ceea ce stim despre el. Poate nu stim nimic despre viata lui personala dar simplu fapt ca stim ceva despre el ne face sa punem o eticheta. Sau poate avem o ruda despre care nu stim mai nimic din ce face profesional dar avem o imagine creata in minte in functie de concediile pe care le-am facut la munte impreuna. start

In realitate viata noastra e compusa din sase fatete. Sunt sase fatete pentru ca la fel ca in cazul unei prisme ele exista in acelasi timp. Se intampla deseori sa tinem in lumina si sa ne concentram doar pe una sau doua fatete si sa le ducem la extrem si in restul timpului sa falimentam lamentabil in celelalte.

Pentru a avea o viata implinita e nevoie sa tii un echilibru intre aceste sase elemente in viata ta si sa incerci sa le dezvolti pe toate. Desigur, unele vor avea pe moment o importanta mai mare pentru tine, altele nu. Dar daca neglijezi una din fatete, mai devreme sau mai tarziu te vor lovi ca un bumerang.

Cele 6 elemente sunt:

– Relatiile interpersonale

– Sanatatea fizica

– Cariera si profesia

– Banii si stabilitatea financiara

– Dezvoltarea personala

– Conexiunea spirituala

Pana acum cea mai mare parte din timpul meu am dedicat-o relatiilor interpersonale si carierei. Din cand in cand am facut lucruri care sa ma ajute in dezvoltarea personala. Sanatatea fizica am neglijat-o destul de mult, am mancat si am dormit haotic. Banii au venit si au plecat, au venit si au plecat. Conexiunea spirituala e la pamant.

Mi-am propus sa dedic timp modelarii tuturor acestor fatete. Blogul va suferi si el modificari pe partea de continut. Voi incerca sa scriu in fiecare zi a saptamanaii cel putin un articol legat de una din aceste categorii. Ma va ajuta pe mine sa ma dezvolt si sunt sigur ca impreuna cu mine veti descoperi si voi lucruri noi pentru viata voastra.

Pentru sanatatea fizica mi-am propus sa invat trei lucruri anul asta:

Escalada

Unul din visurile pe care le am inca de la 15 ani e sa ajung pe Everest. La 15 ani mi-am propus sa ajung pana la 30. Anul asta fac 29 si mi-am dat seama ca in 14 ani nu am facut mai nimic care sa ma aduca mai aproape de visul meu. De-asta, anul asta ma apuc de escalada.

Probabil n-o sa ajung niciodata un Dan Osman, dar nu ma pot abtine sa ma minunez ce face tipul asta:

Bachata

Pana acum experientele pe care le-am avut cu dansul au fost mediocre. M-a atras in schimb partea senzuala din salsa si mai ales din bachata. Vreau sa invat. Sol, recomanda-mi pe cineva :)

Sa ma ingras 10 – 15 kg

De la 16 ani pana acum am avut cam aceeasi greutate cu variatii foarte mici. Sunt un ectomorf cu un metabolism foarte intens si care se ingrasa foarte greu. La 1.74 am avut intre mereu intre 60 si 64kg. Prin noiembrie – decembrie din cauza oboselii si lipsei de somn plus alti factori am slabit 5 kg. Grav. Intre timp am revenit la 62 dar ideea e sa nu ma opresc aici. Am un plan de antrenament si o dieta de urmat pentru fiecare zi a saptamanii, in 6 luni vreau sa ajung la minim 74.

Nu vreau sa ajung un tip masiv, nici pe departe. Dar pentru a face tot ce imi doresc am nevoie ca organismul sa ma ajute si sa ma sustina. Alimentatia, somnul si antrenamentul vor fi elementele cruciale pentru mine de acum incolo.