Tradarea e ascunsa in tine

E viata lor.

E placerea fara de care nu se pot misca. E pisica moarta din fantana tarii noastre. Sunt oamenii care isi schimba starea de spirit precum miliardarii, nevestele.

Daca esti microbist, probabil ca ai urmarit meciurile nationalei Romaniei de la Euro. Si i-ai vazut pe “celebrii analisti” la TV. Dupa meciul in care am terminat la egalitate cu campioana mondiala, jucatorii au fost ridicati in slavi. Daca Adi Mutu ar mai fi si inscris din penalty, ar fi fost un zeu!

Astazi, tacere. La greu, nimeni nu te mai cunoaste. Ba mai rau. Incep sa arunce cu pietre in tine. Oameni care in viata lor nu au cantat imnul tarii lor si care au dat gata serioase cantitati de bere isi permit sa jigneasca intr-un mod uluitor munca unor persoane care s-au batut admirabil intr-o adevarata groapa cu lei. Dar, stati putin! Nu cumva cei care astazi critica, mai ieri erau “laudacii” de serviciu? Chiar ei.

Viata e o legenda dura. Frumoasa si dura, in acelasi timp. Iar cei care cred ca momentele dificile iti formeaza caracterul sunt niste naivi. Doar ti-l dezvaluie. Oamenii afla cine esti de fapt. Si ar face bine sa te tina minte.

Donald Trump spune ca adora sa priveasca oamenii atunci cand acestia tocmai au pierdut. Afli adevarul despre ei. Le vezi adevarata fata. Si tragi concluzii ale naibii de utile!

Suntem tara care a tradat in ambele razboaie mondiale.

11 thoughts on “Tradarea e ascunsa in tine”

 1. Ieri cand m-am intors din oras am deschis televizorul sa vad cum comenteaza cei mai in tema decat mine meciul. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut aceeasi oameni care inainte debordau de optimist si de argumente in favoarea calificarii noastre concluzionand acum cu la fel de multe argumente ca nici nu meritam sa ne calificam.

  Ce convingeri pot avea niste oameni care argumenteaza cu tarie si comvingere de ambele parti ale “procesului”?

 2. Romanii sunt un popor de pesimisti.

  Majoritatea analistilor stiu doar sa critice. Isi spun “specialisti”, dar pe mine nu ma vor convinge niciodata.

  Paula, e bine sa nu le permitem sa ne schimbe starea de spirit :) .

 3. Asa e, Marius.

  Si treaba asta se vede mai ales la antrenori. Ei tot timpul sunt cu valiza pregatita. Unii dintre ei sunt numiti in functie in iunie. Dar “nu ii prinde paltonul”.

 4. nu este chiar asa. am urmarit si eu criticile si laudele lor au fost destul de retinute… ascundeau o urma de pesimism…

  nationala a jucat prost de la inceput pana la sfarsit.. asta e… criticii au vazut asta dar poate dintr-o dorinta omeneasca de a nu demotiva au asteptat finalul inevitabil :)

 5. Nu, dar absolut deloc nu sunt de acord cu tine, Tudor.

  Nationala nu a jucat prost de la inceput. Dar romanii au acest obicei pagubos de a vedea doar jumatatea goala a paharului.

  Si, acest lucru nu se intampla doar in sport.

 6. Caracterul unui om iese la lumina atunci cand pierde ceva, prin felul in care se comporta, prin felul in care isi asuma partea de vina, esecul. N-am tradat niciodata, dar incerc sa ma retrag in momentul in care imi dau seama ca am fost tradata. Asta sa fie tradare?

 7. Gabriela, tradarea nu este mai mica sau mai mare. E la fel de grava oricum ar imbraca-o unii. Rusinea ramane pe veci asupra tradatorilor. E cea mai nenorocita greseala umana.

Comments are closed.