Totul incepe cu o prima caramida

Se spune ca pe un santier a trecut la un moment dat un reporter care a a vrut sa ia un interviu unor muncitori care stivuiau o gramada de caramizi. L-a intrebat pe unul dintre ei:

– La ce muncesti tu aici?

– Fac o gramada de caramizi, a venit raspunsul.

Reporterul l-a intrebat apoi si pe urmatorul muncitor:

– La ce muncesti tu aici?

– Construiesc o catedrala, a replicat acesta.

Un lucru pe care l-am invatat cu greu este ca marile realizari, indiferent ca sunt profesionale sau personale nu au la baza doar o diferenta de atitudine, (de la una de genul: nu pot, nu sunt in stare, celalalt e de vina, nu am chef, n-a reusit nimeni pana acum, e greu, la o atitudine care mereu e in cautare de solutii) ci mai ales faptul ca te gandesti mereu pe termen lung. Actiunile pe care le faci azi isi vor avea rodul nu maine ci peste o luna, doua luni sau un an. Ceea ce ti se intampla azi e doar efectul a ce ai cladit acum o luna, doua luni sau un an.

Ca sa vezi rezultate ai nevoie de privirea de ansamblu, rabdare si…cafea, stiind ca lucrurile mici pe care le faci acum construiesc ceva grandios, caramida cu caramida.

Cand e timpul sa pui prima caramida? Chiar acum. Daca astepti momentul cel mai bun ca sa INCEPI sa faci ceva, momentul acela a trecut deja. Momentul acela este ieri.

Darren LaCroix, campion mondial la Public Speaking vorbeste despre acelasi lucru cand se refera la felul in care si-a construit afacerea.