Time Management – metoda STING

Pentru oamenii ca mine care au nevoie sa faca lucrurile la timp si rareori reusesc am gasit o metoda simpla care chiar functioneaza. Se numeste metoda STING si are doar 5 pasi :

S – Seteaza-ti un task pe care vrei sa-l faci

T – Timpul in care vrei sa termini

I – Ignora orice altceva. Nu raspunde la telefon, nu verifica mailurile, nu intra pe facebook sau twitter

N – Nici o pauza.

G – Gratificare. Da-ti un premiu dupa ce termini.

Apropo, stiti care era deviza lui Muhammad Ali ?:  Float like a butterfly, sting like a bee !

9 thoughts on “Time Management – metoda STING”

 1. STING works. It really does. :))
  Am citit aseară sfaturile tale, și, cum stau teribil de prost cu time management-ul, mi-am zis să încerc. Sunt foarte mulțumită acum că mi-am dus la bun sfârșit task-ul pe care mi l-am propus. :)) În timing-ul pe care mi l-am propus.

  Adrian, once again, obiectivul tău a fost atins. :)

 2. offf, “nu intra pe facebook sau twitter”… ca si cum asta e o activitatea implicita si perfect fireasca pe care o face fiecare dintre noi. Hai sa-ti dau un pont, Adi: desprinde-te pentru o clipa de toata zarva asta a gandurilor, goana asta de “a vrea sa faci” sau de “a analiza”, “a gandi” in general, si intra in momentul perfect prezent, prinde-l, conecteaza-te la el, percepe totul din jurul tau fara a eticheta fara a da vreo explicatie, priveste si simte, totul asa simplu cum este! (idei inspirate din ECKHART TOLLE). Cheers!

 3. eu pot sa zic ca am un jobsuper lejer(ma duc cand vreau, stau cat vreau, daca nu vreau nu ma duc deloc), as putea spune ideal. dar am observat ca , paradoxal, in ultima vreme stau cam prost cu timpul… daca am o intalnire si inainte de intalnire nu fac nimic, eu tot intarziu la intalnire sau alerg ca un nebun sa ajung… voi incerca metoda ta sa vad daca reusesc sa imi pun putina ordine in viata

 4. Este foarte adevarat ce spui dar daca si obiectivele le stabilim “SMART” ne poate ajuta atat in propriul management al timpului, in managementul proiectelor pe care le administram, in setarea obiectivelor ce tin de viata personala, cat si pentru cele ce tin de viata profesionala.
  S – Specific
  M – Masurabil
  A – Abordabil
  R – Relevant
  T – Incadrat in timp

 5. Asemanator cu SMART dar mai mult spre STING e SMARTER (Empowering & Rewarding). Adevarul e ca imi place SMARTER pentru ca probabil m-am obisnuit cu el, dar STING pare mai usor de “urmarit”…

Comments are closed.