Sincer iti spun ca nu sunt sincer!

“Sincer va spun si dumneavoastra si telespectatorilor ca partidul nostru politic vrea doar binele poporului.”

Cum suna asta? Iti place? Ai incredere intr-o asemenea persoana? Crezi ca are credibilitate?

Si daca nu iti place, de ce faci la fel? De ce zi de zi mentionezi cuvantul « sincer« ? Ce inseamna asta ? Ca doar atunci esti sincer ? Ca doar in acel moment spui adevarul ? Adica de obicei esti un mincinos?!

“Te rog frumos sa ma crezi, iubito. Nu te-am inselat. Sincer iti spun.” Upss! Sper ca n-am atins vreun punct sensibil:). Si cum sa te creada fata? Tu ai crede pe cineva ca tine?:)

Eu nu cred pe nimeni care foloseste drept argument “vorbesc sincer”. Fara sa isi dea seama, acea persoana loveste cu bata in propria sa imagine. Ramane cu restanta la examenul de personal branding.

Acel om, singur se transforma intr-un iepure care vrea sa infrunte un leu. Si pentru ca nu ii poate face fata, se gandeste ca ar face bine sa fuga. Dar, sa vezi dracie! Isi da seama ca e inconjurat de o armata de lei.

Pentru ca asta se intampla de fapt. Vrem sa iesim dintr-o incurcatura, il aruncam pe “sincer” la inaintare si ne trezim in mijlocul unei veritabile jungle in care devenim victime sigure. Iarba devine tot mai inalta, copacii ne blocheaza calea si zgomotele ciudate par tot mai aproape!

Nori amenintatori apar brusc pe cerul vietii noastre. Si toate aceste amenintari chiar sunt sincere!

Ignoranta face victime. Daca vei continua sa consideri astfel de cuvinte ca fiind lipste de importanta, atunci te vei trezi narator in povestea cu jungla de mai inainte!

Succesul se construieste din amanunte.

12 thoughts on “Sincer iti spun ca nu sunt sincer!”

 1. Sincer de acord cu tine desi exagerezi. Sunt convins ca exista exceptii cand oameni sinceri il folosesc iar perceptia noastra formata datorita unei experiente perverse cu acest cuvant nu ar trebui sa ne insele.

  Deci, nu ar trebui sa dam vina pe brandul personal al interlocutorului nostru ci sa ne asumam responsabilitatea si ascutimea perceptiei noastre.. sincer acum, depinde de situatie :))

 2. O,da Tudor:). Exista putina exagerare aici. Dar, e mult mai buna decat o mare teapa cu o anumita persoana.

  Nu spun ca daca o persoana iti vorbeste cu “sincer iti spun” asta inseamna ca automat este una mincinoasa. Ci doar ca trebuie sa fii pus in garda de acest fapt.

  Si…pe cat posibil sa eviti sa vorbesti asa:). E doar o parere. Am mai citit-o si prin alte parti, am aplicat-o atat pe plan personal cat si profesional. Si m-am convins de valoarea acestei idei.

  Multumesc pentru comentariu, Tudore:).

 3. Sustin si eu teoria lui “Sincer…”.

  De ce sa-l pui pe ‘sincer’ in fata? Nu e normal/corect dpdv moral sa actionam cu sinceritate? Inseamna ca ‘sincer’ nu-si are rostul, chiar daca dorim sa ne intarim credibilitatea in ochii interlocutorului; riscam sa parem suspecti de minciuna :)

 4. si eu sunt de acord cu aceasta teorie, oricum cunoscuta. doar ca sustin ca nu trebuie sa ne facem o prejudecata.

  e ca si cum ai spune toti tigani sunt hoti, pentru ca sincer ce tigan ai vazut sa fie cinstit?:)

 5. @Tudor Mateescu: Nu facem o prejudecata, in nici un caz. Insa nu strica putina vigilenta, mai ales cand e vorba de o persoana pe care n-o cunoastem.
  Ca strain, iti tai singur creanga de sub picioare: nu ne stim, dar tu ma abordezi cu “sincer”, iar prima reactie a mea e sa iau in calcul faptul ca de obicei nu esti sincer :)
  Altfel stau lucrurile in cazul in care cele doua persoane se cunosc: poate fi vorba de un banal obicei in exprimare de a folosi ‘sincer’, obicei de care e bine sa ne dezvatam, cred eu.

 6. corect. acel sincer trebuie intotdeauna corelat cu limbajul non verbal pentru ca doar atunci poti fi sigur pe vigilenta ta.

  daca ar exista o dovada sociala/statistica psihologica ca 80% din aomeni cand folosesc sincer nu sunt sinceri atunci as putea sa ma uit la acel sincer izolat dar sa nu am in vedere si alti factori si sa fiu vigilent pe un cuvant cred ca e ca si cum mi-as taia eu singur craca de sub picioare fara a oferi semenilor mei o sansa de a fi sinceri :D

 7. Am exprimat aceste idei pe baza experientei anterioare, nu stiu in ce masura m-ar convinge niste statistici. De acord ca nu trebuie sa punem eticheta de ‘suspect’ pe identitatea oricui.

Comments are closed.