Cum am terminat primul ultramaraton fara sa ma antrenez

E 5 dimineata. 7 septembrie 2013. M-am trezit de 15 minute si ma uit in tavan. N-am nici cea mai mica dorinta sa ma dau jos din pat. Am dormit doar cateva ore si m-am intors de pe o parte pe alta intrebandu-ma de zeci de ori: ce sens are sa fac asta? Intr-o ora, voi fi afara, in frig, alergand alaturi de alti 20 de nebuni, cel mai greu dublumaraton din lume. Sunt 84km alergati pe Transfagarasan, cu primii 24 de km doar de urcare. In total doar diferenta de nivel pe urcare depaseste 3000m. Si asta nu e tot. Pentru ca traseul se termina sus la Cetatea Poienari. Dupa 84km, mai trebuie urcate inca aproape 1500 de scari.

6

Citeste tot articolul →Cum am terminat primul ultramaraton fara sa ma antrenez

1000km alergati in 111 zile

Dupa povestea celor 20.000 de scari mi-am dat seama de un lucru. Ma atrag mai mult provocarile care se pot masura, calcula, contoriza intr-un anumit fel.

Al doilea lucru a fost ca ma atrage mai putin sa fac in mod repetat lucruri pe care le-am depasit deja. Ma atrage mirajul lucrurilor depasite pentru prima data. E o doza mare de dopamina in organism de fiecare data cand faci lucruri noi si cred ca am devenit dependent de asta.

Asa ca, dupa cele 20.000 de scari mi-am propus o noua provocare.

Provocarea e sa alerg 1000km pana pe 6 iulie, cand e ziua mea. Din momentul in care am anuntat asta, erau 111 zile pana pe 6 iulie. La un calcul simplu, trebuie sa alerg in medie 9-10km pe zi, timp de 111 zile. Doar ca a aparut o mica problema…

coverfb

 

Citeste tot articolul →1000km alergati in 111 zile

Povestea celor 20.000 scari

Prin iunie 2012, pagina de facebook Succes Dublu depasea 15.000 de likeuri. Pentru a sarbatori, am alergat 15km si am facut un clip pe care il poti vedea aici.

Apoi, intrebarea urmatoare a venit natural: ce o sa faci la 20.000? In gluma, am zis: trebuie sa fac ceva mai greu: Cand ajungem la 20.000 de likeuri o sa urc si o sa cobor 20.000 de scari. Am trecut asta si in lista de provocari imposibile.

Timpul a trecut si nu m-am mai gandit la provocarea asta. Pana acum doua luni si putin cand cineva mi-a atras atentia ca mai avem putin pana la 20.000. Pe timp de iarna nu am facut cine stie ce alergari sau antrenamente., dar am zis ca ma descurc eu cumva la momentul potrivit.

La inceputul lui februarie am facut cateva alergari usoare si am inceput sa caut scari pe care sa le urc. In Pitesti, langa liceul la care am invatat sunt o serie de trepte, vreo 100 la numar pe care le-am urcat de 4-5 ori. M-am panicat. Dupa 5 urcari eram rupt si imi tremurau picioarele.

wallpaper

 

Citeste tot articolul →Povestea celor 20.000 scari

28 de zile de dusuri reci

Am rasucit robinetul si am lasat jetul de apa sa curga pe gresia rece. Tot felul de ganduri se bateau cap in cap. Pe de o parte anticiparea unui lucru total nou. Pe de alta parte frica si nelinistea care vin de fiecare data cand incerci ceva pentru prima data. Speranta unei experiente care sa mai taie din moleseala si sa imi testeze limitele.

Am lasat apa sa curga 10 minute, timp in care mi-am verificat mailurile. Alta data, fiecare minut care trecea ar fi umplut baia de aburi fierbinti. Prosoapele calde si moi de dupa, trecute prin balsamul ala placut mirositor care te fac sa inchizi ochii si sa vezi cat de confortabil e viata.

Nu si de data asta.

motivational-043

Citeste tot articolul →28 de zile de dusuri reci