Puzzle-ul din noi

Zi de zi incercam sa ne dovedim ca nu suntem obsedati de control. Ca putem lasa lucrurile sa mearga asa cum vin si doar sa ne lasam purtati de val. Ca nu suntem afectati de consumerism. Ca banii sunt doar un tool. Ca ne dorim putere si influenta ca sa facem bine altora. Ca obiceiurile proaste pe care le-am format de fapt nu ne afecteaza viata.

Zilnic vedem si partea putreda a marului

Obsedati de control. Previzibili ca un ceasornic elvetian. Egoisti si cameleonici.  Niste Scoici inchise. Niste scoici goale in care se aude marea. Workahoolici fara masura. Purtatori de bocanci. Gata sa ne agatam de orice oportunitate sa ne fie noua bine indiferent de rezultate. Indiferenti. Gata sa pastram aparentele pentru un covrig in plus.

Diferenta dintre nebunie si geniu e data de rezultatele obtinute. Dintre un visatator si un schizofrenic de halatele albe si flacoanele goale de medicamente. Si unii si altii viseaza si-si imagineaza lucruri.

Complexitatea personalitatii umane ma fascineaza. Suntem capabili sa iubim si sa ne sacrificam si in secunda urmatoare sa uram si sa ucidem. Totul cu o rapiditate care ma frapeaza. Convingerile pe care le avem ne influentaza comportamentul. Contextul in care ne aflam ne intuneca de multe ori convingerile. Emotiile pe care le simtim intr-un anumit moment pot sa lase contextul pe planul secund. Lipsa de somn sau de hrana pot sa ne influenteze emotiile.  Cercul se invarte la nesfarsit

Si totusi cine are curaj sa aranjeze piesele de puzzle?

8 thoughts on “Puzzle-ul din noi”

  1. Recomand cartile scrise de Debbie Ford. “Secretul umbrei” si “Partea intunecata a cautatorilor de lumina”.

  2. Da ma ADI, dar sa stii ca daca nu am fi sub influenta emotiilor, am deveni un fel de roboti foarte strict controlati. In emotii sta frumusetea nostra, chiar cu toate acele neajunsuri de care scrii tu mai sus! Fara ele nu suntem deloc SPECIALI! ;)

  3. Sunt extrem-extrem de rare persoanele care se ghideaza dupa principii. Tot ce conteaza este CONJUNCTURA: Ma iubesti – te iubesc; ma respecti – te respect; ma urasti – te … Este ca un cerc vicios.

Comments are closed.