Puterea retelelor sociale

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Scriam in postul precedent despre retelele sociale si felul in care pot fi folosite in internet marketing. Acum va dau un exemplu despre impactul unei retele sociale in viata reala.

Ryan Burke este un tip obisnuit care a aflat ca prietena l-a inselat cu colegul de camera. S-a gandit sa se razbune si a planuit sa o faca de ras in fata studentilor din campusul Universitatii din Carolina de Nord (UNC). A pus povestea pe Facebook (una din cele mai mari retele sociale studentesti) si ii invita pe toti care citeau pe 14 februarie in central Campusului pentru a vedea surpriza. I-a trimis apoi prietenei (mindy) un mesaj in care ii spunea doar “Ne intalnim in campus”, ea crezand fericita ca ii va oferi vreun cadou de Valentine’s day.

In schimb a primit un sut in fund si o lumea intreaga aflat de ea.

Efectul Facebook :

Peste 3000 de studenti au fost in campus la momentul respectiv

Clipul de mai jos de pe youtube a avut peste 140.000 vizualizari si peste 650 de comentarii.

Reteaua lui Ryan de pe Facebook are peste 1400 de membri

8 thoughts on “Puterea retelelor sociale”

 1. Mi-a placut ce calm a fost baiatu’, a aratat ce a avut de aratat si si-a pastrat calmu (desi initial ma asteptam la un sfarsit cu scantei)… nota 10

 2. toate-s vechi si noua-s toate!

  dintotdeauna oamenii s-au razbunat (sau au incercat sa o faca) pe persoana care i-a parasit

  intrentul si retelele sociale mult laudate de tine nu revolutioneaza nimic, nu creeaza noi nevoi/dorinte/cereri, nu schimba mentalitati, ci ofera instrumente aparent mai bune, dar care pot creea situatii absurde, ca cea prezentata mai sus

 3. Nu e vorba despre puterea unei retele sociale aici.
  Este vorba de puterea circului…

  La circ mereu vine lumea.

 4. Asta-i o magarie… de succes ce-i drept. Un exemplu neinspirat dupa parerea mea. Si inca: "In schimb a primit un sut in fund si o lumea intreaga aflat de ea." Care lume? 3000 de retarzi care s-au strans in turma sa socializeze de pe net in campus?

Comments are closed.