Putem strange 800.000 de romani intr-o campanie ECO?

Joi la Green Conference am avut o prezentare despre cum poate fi folosit Facebook pentru a aduna oameni pentru o cauza ecologica sau pentru proiecte de voluntariat. Prezentarea o vedeti pe slideshare aici. La sfarsitul prezentarii am pus un clip cu o intitativa din Estonia in 2008 cand 50.000 de oameni au curatat tara de gunoaie intr-o singura zi, intr-o actiune fara precedent.

Habar n-aveam ca cineva in Romania vrea sa faca exact acelasi lucru. La o masa din stanga, grupul adunat langa Dan Dumitrescu si Geo Atreides lucreaza exact la asta.Daca ei au reusit sa adune 50.000 de oameni , la numarul nostru de locuitori, pastrand proportiile, pentru a curata Romania de gunoaie avem nevoie de 800.000 oameni. Putem face asta?

Vedeti mai jos clipul cu ce au facut estonienii. La noi siteul unde aflati mai multe este Let’s do it Romania.

P.S. Vineri a avut loc Internetics, unde Campania pentru Artmark pe care am coordonat-o cand eram la Metromind a primit premiul pentru cel mai bun viral. Asta dupa ce la Webstock Awards 2009 am castigat cu aceeasi campanie premiul de Viralul Anului. Aveti doua poze mai jos.

adrian soare internetics

adrian soare webstock 2009

8 thoughts on “Putem strange 800.000 de romani intr-o campanie ECO?”

  1. L-am intrebat Dan, si apoi pe Manafu, daca mentiunea despre Let's Do It! in cadrul conferintei a fost regizata sau daca chiar a fost o coincidenta. s-au jurat amandoi ca nu a fost planificata. :) asa ca, a picat bine mentiunea in cadrul conferintei.
    si ca sa-ti raspund si la intrebare: toti cei care ne-am implicat in LDIR pana acum ne-am propus sa putem sa facem asta si in Romania.

  2. L-am intrebat Dan, si apoi pe Manafu, daca mentiunea despre Let's Do It! in cadrul conferintei a fost regizata sau daca chiar a fost o coincidenta. s-au jurat amandoi ca nu a fost planificata si ca tu nu stiai despre echipa. asa ca, a picat bine mentiunea in cadrul conferintei. si ca sa-ti raspund la intrebare: toti cei care ne-am implicat in LDIR ne-am propus sa putem sa facem asta si in Romania. ;)

  3. da, vazusem clipul cu Estonia cu o saptamana inainte de Green conference. Partea amuzanta a fost ca l-am bagat in ultima clipa in prezentare fara sa stiu ca voi veti fi acolo si aveti proiectul asta in minte :)

  4. Nu, nu vom reusi nici macar in 10 ani. Daca nu e un pic de scandal la mijloc, un Mitica Dragomir vs. Mircea Sandu la table pe sport.ro, un “Dansez pentru tine”, un meci de fotbal, atunci nu avem nici cea mai mica sansa sa strangem 100.000, iar tu vorbesti de un numar de opt ori mai mare…

Comments are closed.