Problema din spatele cuvintelor

Updated on: April 14, 2008

Fac ce vreau eu! Care-i problema? !- Asa am eu chef ! E vreo problema?!- Nu e treaba ta. Si oricum, care-i problema?!

Toate aceste cuvinte sunt bariere in calea comunicarii intre oameni. In calea reconcilierii. A bunei intelegeri. In drumul fericirii. A unei negocieri reusite. Atunci cand refuzam dialogul si pur si simplu ii retezam nemultumirea si frustrarea celui din fata noastra cu asemenea cuvinte, atunci suntem niste idioti! Penibilul atinge limita sa maxima. E greu de gasit o prostie macar comparabila cu aceasta!

Si totusi, o vedem zi de zi. O practicam zi de zi. Si nici macar nu vrem sa intelegem ca totul se va intoarce pana la urma impotriva noastra. Oare e atat de greu sa oferim o explicatie? Sa dialogam? Sa il linistim pe cel pe care l-am suparat prin ceea ce am facut?

Care-i problema demonstreaza limitarea gandirii. E o ratare induiosatoare. Este ironia destinului celor mici. Mici de tot.

Urletul unui copac este insesizabil pentru majoritatea celor dintre noi. Asa este si viata reala. Atunci cand tu vrei sa comunici, iar cel din fata ta iti loveste aceasta dorinta cu care-i problema, atunci te simti exact precum acel copac. Si totul devine doar natura moarta.

Praful unui drum de tara ascunde multe ganduri bune. Multe intentii laudabile. Dar care niciodata nu au devenit realitate pentru ca nu au fost intelese si sprijinite. Asa e si in viata. Daca nu realizam nevoia unei schimbari, totul se poate transforma in noroi.

Lunea viitoare discutam despre lauda si critica. De noi depinde sa alungam praful si sa pasim pe un asfalt curat si sigur.

P.S. Emisiunile de genul Test de fidelitate, Tradati in dragoste, Inselati, Mintiti, Pacaliti, sau cum le-or mai spune sunt tabloul perfect al degradarii noastre. Atunci cand unul dintre cei doi parteneri este prins in timpul tradarii, care crezi ca sunt primele sale cuvinte? Si care-i problema? Ai vreo problema cu asta?!