Povestea celor 20.000 scari

Prin iunie 2012, pagina de facebook Succes Dublu depasea 15.000 de likeuri. Pentru a sarbatori, am alergat 15km si am facut un clip pe care il poti vedea aici.

Apoi, intrebarea urmatoare a venit natural: ce o sa faci la 20.000? In gluma, am zis: trebuie sa fac ceva mai greu: Cand ajungem la 20.000 de likeuri o sa urc si o sa cobor 20.000 de scari. Am trecut asta si in lista de provocari imposibile.

Timpul a trecut si nu m-am mai gandit la provocarea asta. Pana acum doua luni si putin cand cineva mi-a atras atentia ca mai avem putin pana la 20.000. Pe timp de iarna nu am facut cine stie ce alergari sau antrenamente., dar am zis ca ma descurc eu cumva la momentul potrivit.

La inceputul lui februarie am facut cateva alergari usoare si am inceput sa caut scari pe care sa le urc. In Pitesti, langa liceul la care am invatat sunt o serie de trepte, vreo 100 la numar pe care le-am urcat de 4-5 ori. M-am panicat. Dupa 5 urcari eram rupt si imi tremurau picioarele.

wallpaper

 

Citeste tot articolul →Povestea celor 20.000 scari

Primul Maraton – Povestea de la Maratonul International Bucuresti 2012 (2)

Prima parte o citesti aici.

Am alergat km 12 – 18 bucurandu-ma de fiecare pas. Avusesem in perioada de pregatire mai multe alergari peste 16km si ma simteam de 10 ori mai bine acum. Am ajuns la Calea Victoriei, inainte de urcarea pana la Odeon si am inceput sa depasesc in panta tot ce prindeam. Cumva alergarile lungi pe Transfagarasan, de la Brasov la Predeal sau zonele de panta si rampa pe care m-am pregatit in afara Pitestiului m-au ajutat enorm in faza asta.

marathoner 

Citeste tot articolul →Primul Maraton – Povestea de la Maratonul International Bucuresti 2012 (2)

Primul Maraton – Povestea de la Maratonul International Bucuresti 2012 (1)

Primul maraton este mai tare decat orice am trait pana acum. Zeci de emotii sunt traite intr-un interval atat de scurt, timpul parca se dilata, simturile ti se acutizeaza si mintea ta devine pe rand prietenul sau dusmanul tau numarul unu.

Am trecut prin bucurie, liniste, entuziasm, durere, neliniste, foame, panica, sete, crampe, fericire, incredere, depresie, plictiseala, agonie, surpriza, contemplare, implinire si nu numai, de la un minut la altul. E un carusel de emotii care te poarta cu viteza propriilor tai pasi.

E o experienta care la sfarsit te lasa gol si sleit de putere si in acelasi timp te face mai puternic. Nu pot sa va descriu cat de ciudat si diferit, in sensul bun, e sa alerg un maraton fata de tot ce am incercat pana acum. Si am incercat multe.

Emil Zatopek, unul din atletii de geniu a lasat o vorba: “Daca vrei sa castigi o cursa, alearga 1km. Daca vrei sa vezi ce inseamna viata, alearga un maraton

Adrian Soare Primul Maraton

Citeste tot articolul →Primul Maraton – Povestea de la Maratonul International Bucuresti 2012 (1)