Prima impresie

Acest articol este foarte vechi. Va fi in curand rescris si va oferi mult mai multa valoare fata de ce ofera acum

***

Imagineaza-ti ca esti pe strada…Pe langa tine trec zeci de oameni. Stiu ca nu ai timp dar opreste-te cateva secunde si priveste cu atentie pe cei care ii intamini. …Batranelul acela care cumpara un ziar…tanarul acela care vorbeste la telefon….doamna aceea care tocmai iese incruntata dintr-un magazin.

Ii privesti si cu ochii minti observi imediat lucruri pe care le ai in comun cu persoanele respective. Instinctiv, unele iti plac altele iti displac. Pur si simplu STII ASTA.

Gandeste-te putin. Daca te afli intr-o situatie in care poti alege, vei refuza sa te intalnesti sau nu cu o persoana care nu-ti place sau nu-ti inspira incredere pentru a stabili o afacere. Dar daca persoana cealalta va inspira seriozitate, calm, incredere…probabil afacera va avea mult mai multe sanse de reusita.

De aceea a stii sa transmiti incredere celuilalt la o prima intalnire este vital.

Specialistii ne spun ca e de ajuns o perioada de doar 2-3 minute pentru a ne face o prima impresie despre celalat. Avem asadar la dispozitie 90 de secunde pentru a face o parere favorabila celui cu care ne intalnim pentru prima oara. Inainte ca persoana aceea sa asculte informatiile pe care le spuneti..ea hotaraste intuitiv daca va avea incredere in tine sau nu.

iata care sunt cele 8 lucruri pe care subconstientul le capteaza in primele minute:

– cati bani faci

– cat de educat esti

– cat de simpatic esti

– cata incredere se paote avea in tine

– cat de inteligent esti

– care este etica ta in munca

– cat de mult se poate baza cineva pe tine