Nu te mai plange atat

Updated on: February 17, 2009

14

Toti avem probleme. Multe. Pentru fiecare problemele lui sunt cele mai importante din lume. E normal sa fie asa. Suntem egoisti si ne gandim la ceilalti doar daca problemele lor ne rezolva noua alte probleme intr-o anumita masura.

Si totusi nu despre asta va scriu acum. Scriu despre un microb care infecteaza cele mai multe persoane. Se numeste “Hai sa-mi plang de mila” . Functioneaza simplu, in doar 3 pasi si este extrem de contagios .

Pasul 1. Te uiti in oglinda, te gandesti la toate esecurile pe care le-ai avut in viata si incepi sa dia vina pe tot ce-ti vine in minte , mai putin pe tine. Lucrurile merg rau in viata ta pentru ca :

parintii nu s-au purtat cum trebuie cu tine  si te-au tinut prea din scurt

prietenii te-au tradat

iubita sau iubitul te-a inselat

seful e un oportunist care profita de tine

colegii de facultate ar face orice ca sa obtina ce vor

Jobul e nesatisfacator si evolutia in cariera se face doar pe spaga si pile

BLA BLA BLA

Pasul 2. Dupa ce ai completat pasul 1 incepi sa plangi. Chiar fortat. Scoate niste lacrimi de crocodil acolo in oglinda. Ajuta la efectul de a te simti mizerabil

Pasul 3. Suna-ti prietenii si plange-te. Spune-le ce probleme mari ai tu. Pune-ti status pe messenger, twitter, facebook, hi5 cu : “sufar”, “dezamagita” , “viata asta…” . Fa-i pe toti sa se simta vinovati ca tu te simti naspa.

P.S. Niste muzica de taiat venele acolo pe fundal merge la atmosfera. Garantat o saptamana de depresie. Te face ca nou. Uite aici un exemplu daca vrei neaparat sa plangi acum.

Ok, destul cu ironia. Sunt oameni cu MULT mai multe probleme decat tine. Oameni care zambesc si ii fac pe altii sa se simta bine desi mananca doar din doua in doua zile. Oameni care au experimentat suferinta fizica, tortura, saracia lucie, abandonul si totusi sunt exemple pentru altii.

Priveste-i si gandeste-te ce poti face tu sa schimbi lucrurile din jurul tau in bine ?

Mai jos va dau un exemplu : un cuplu de dansatori. El are un picior amputat, ea are o mana lipsa din cauza unui accident de masina. Priveste-i cum zambesc, priveste-i cum isi transforma viata intr-o minune.

p.s. Si inceteaza sa-ti mai plangi de mila.