Nu stiu ce sa zic

Nici eu. Pe bune daca nu imi vine sa ma las de meserie cand vad cati oameni din jurul meu nu inteleg faptul ca o vorba iti poate ataca profund gandirea. Ba chiar ti-o poate anihila complet. Ti-o poate transforma in cenusa. In scrumul lasat de o tigara dusmanoasa. In frunza cazuta dintr-un copac pe ale carui crengi statea candva semeata.

La ce fel de vorbe te referi?

La toate. La absolut toate cele care te pot transforma intr-un negativist. Si intr-un dusman al fericirii. Al reusitei in viata. Al unui om plin de succes.

De cate ori in viata ta de pana acum ai raspuns cu “nu stiu”? Dar ce stii de fapt? Te-ai hotarat vreodata sa te specializezi in domeniul campionilor ? Ai constientizat pe deplin importanta indepartarii indoielii, haosului si nestiintei din fiinta ta?

Ce-ai zice daca ai inlocui acel urat “nu stiu” cu “imi mai trebuie putin timp de gandire; in curand voi ajunge cu siguranta la o solutie”? Crezi ca ti-ar sta asa rau? Crezi ca ar cadea cerul pe tine? De fapt, ce fel de cer ai deasupra capului tau in prezent? Unul cu norii murdari si plini de veninul esecului ?

Stii multe lucruri! Trebuie doar sa realizezi asta!

Stii bine din propria experienta faptul ca atunci cand te-ai calmat, ai realizat ca situatia prin care treci nu e asa rea cum parea initial. Ai simtit pe propria ta piele cat de mult conteaza o vorba buna si un gand pozitiv. Oare nu ar fi mai intelept sa aplici acest lucru de fiecare data?

De ce sa cari tu magarul in spate? Stii bine ca poti merge tu in spatele sau. Asa este si viata. Doar cel care alunga orice urma de rautate si negativism din mintea sa, ajunge pana la capat. In capatul in care te asteapta poiana de aur a existentei tale. Implinirea.

8 thoughts on “Nu stiu ce sa zic”

 1. De acord cu tine, Ovidiu, insa nu de putine ori raspundem cu orice altceva cand de fapt raspunsul corect este ‘nu stiu’, dar ne e greu/nu vrem sa recunoastem acest lucru.

 2. Wow! Un super articol, cred ca de asta aveam nevoie azi sa ma ajute sa trec peste pasa asta proasta. Asa ca… multumesc mult!

 3. E mai simplu.

  E mai simplu să spui NU STIU decât să pui creierul în mişcare..

  Unii cred că asta se numeste sinceritate.. si spun exac ce gandesc.. adica anume că ei nu stiu. Nimic :D

  Daca nu sunt interesat si vreau sa scap de anumite persoane sau atmosfere.. spun NU STIU si plec…

  In acest caz NU STIU inlocuieşte NU MA INTERESEAZĂ :)

Comments are closed.