Nu mai pierd timpul

Observ cu mare enervare ca pierd foarte mult timp cu nimicuri cand sunt la birou. Sau mai bine zis…din 8 -9 ore, timp eficient propriu-zis e maxim o ora. O ora in care sa stau concentrat, focusat pe ce fac, sa nu ma deranjeze nimeni si sa nu ma intrerupa, sa fiu profitabil.

Citeam zilele trecute ca s-a facut un studiu pe vreo 300 de CEO de la mari corporatii…si ei au timp efectiv in care se focuseaza pe activitati care aduc 100% profit…doar 30 minute pe zi. Restul reprezinta …telefoane, intalniri, discursuri, citit si scris mail, sedinte drumuri prin avioane ..bla bla bla.

Vreau sa schimb chestia asta si sa ma concentrez mai bine pe ce fac…asa ca astept sugestii de la voi. In momentul asta pierd timpul asa:

  • – refresh la Outlook in medie o data la 5 minute
  • – verificat statisticile la blogurile pe care le am – o data la 10-15 minute (ia sa vad..a mai crescut?)
  • – verificat contul de adsense o data la 30 min (cati bani am mai facut?)
  • – discutii pe YM … des si inutile de multe ori (ba un buzz de la cineva, altul care te roaga sa il ajuti, altul are o problema, altul te piseaza sa te uiti la un articol)
  • – verificat feedurile (o data la 10 minute)
  • – mers la wc, baut cafea, apa, mancare, discutii cu colegii ..prea des
  • – intalniri cu oameni neseriosi, care nu ajung si spun in ultima clipa dupa ce ai travesat tot bucurestiul, sau iti dai seama ca de fapt nu te pot ajuta cu mare lucru (minim o ora pe zi)

Asa ca …. am pus la cale “Value Time“. Daca vedeti statusul asta pe YM inseamna ca va bateti capul degeaba sa ma contactati.

– Outlook ..verificat dimineata la venire, la ora 14.00, si seara la 18.00.
– statistici – o data pe zi
– Adsense – o data pe zi
– Discutii de YM – rad tot…nu mai stau de vb..sry
– verificat feedurile (o data pe zi..ori la inceputul zilei ori la sfarsit)
– activitati “domestice” ….. doar daca e imperios necesar
– intalniri … : mai bine ii chem pe ei la mine ..decat sa merg eu la ei.

Alte sugestii … ? Ah…auzisem de un site sau un soft micutz care te ajuta sa blochezi anumite programe (YM, Outlook..etc) pe o perioada fixa de timp (adica…de la ora 12 la ora 14 sa nu pot sa deschid YM ) …asta pana ma obisnuiesc sa rezist tentatiilor.

1 thought on “Nu mai pierd timpul”

Comments are closed.