Noutati de la Google

De ieri, in Google Trends puteti vedea care sunt cele mai cautate subiecte pe google (deocamdata doar pt USA). Un pas inainte pentru industria SEO si SEM.

trends

Ieri, de exemplu, lumea a cautat in disperare stiri despre American Idol, NBA, si Warcraft.

Alta observatie misto, ca in primele 100 trends, sunt doar cateva cautari formate dintr-un singur cuvant. Oamenii folosesc Google pt cautari mai specifice, mai amanuntite si constructiile de 2-3 cuvinte domina.

hot trends

trends 2

Imi place si aranjarea pt fiecare termen cautat :

Fiecare termen din top primeste un calificativ (volcanic, on fire, spicy, medium, mild) in functie de pozitia in trends. Faptul ca iti arata cautari asemanatoare (related searches) imi place la fel de mult. Singurul lucru care ma supara este graficul ala din dreapta care ar vrea sa imi arate cat de mult e cautat termenul. Din pacate, nu am nici un punct de reper, si nu sunt unitati de masura, asa ca in afara de a ma minuna cum se creeaza varfuri de trafic pt unele cautari, n-am ce face. Ar fi interesant de pus niste cifre acolo si sa te trimita direct in history pe o luna pentru keywordurile respective.

trends3

Mai jos sunt rezultatele propriu-zise din google care contin respectivul termen. Impartirea in 3 categorii : News, blogs si “web results” pica la tanc si imi place diferentierea respectiva. Nu stiu inca…care sunt criteriile de ierarhizare a rezultatelor.

Per ansamblu insa am ramas placut impresionat si am folosit jucaria si pt a face un experiment. Va zic in cateva zile care sunt rezulatele si ce trafic mi-a adus. :)

Ah…sa nu uit….din acest clasament Google a filtrat cautarile legate de s3x, p0rn, stiri despre vreme etc.