Muzica pentru alergat

Acest articol este scris de Adrian Soare, fostul proprietar al blogului SuccesDublu, un mare amator de alergat, maratoane si ultra-maratoane.

Primii 600 de km i-am alergat fara muzica.

Un bidon cu apa si cheia de acasa in buzunarul de la spatele pantalonilor era tot ce aveam nevoie.

Recent insa am facut un experiment.

Am salvat toate melodiile care ma energizeaza si au un ritm sustinut pentru viteza cu care alerg eu si le-am pus intr-un playlist.

Impreuna cu RunKeeper fac o combinatie geniala. Runkeeper ma atentioneaza sonor din 5 in 5 minute despre viteza, km parcursi, calorii, iar muzica merge in fundal. Rezultatul a fost fabulos.

Cred ca trebuie sa fac un playlist mai lent cu muzica pentru alergat pentru ca pur si simplu sunt melodii din playlistul asta pe care nu pot sa alerg incet.

Bataile pasilor pe ciment se sincronizeaza cu ritmul melodiei si daca melodia o ia mai repede tind sa alerg si eu mai repede.

In medie am alergat cu 30 secunde pe kilometru mai repede decat de obicei.

Daca nu esti alergator, probabil asta nu-ti spune mare lucru, dar crede-ma e o diferenta uriasa.

Muzica pentru alergat

 1. 300 Violin Orchestra – Jorge Quintero
 2. Thunderstruck – AC/DC
 3. TNT – AC/DC
 4. Bass Down Low (feat. The Cataracs) – Dev
 5. Anthem Part 2 – Blink 182
 6. Runaway – Bon Jovi
 7. Born To Run – Bruce Springsteen
 8. Fix You – Coldplay
 9. Feed The Dada – Dada Life
 10. Titanium (feat. Sia) – David Guetta
 11. Coming Home (feat. Skylar Grey) – Diddy – Dirty Money
 12. Till I Collapse (feat. Nate Dogg) – Eminem
 13. Not Afraid – Eminem
 14. Cliffs of Dover (Studio) – Eric Johnson
 15. Dog Days Are Over – Florence + The Machine
 16. Some Nights – Fun
 17. Carry On – Fun
 18. Turn The World Around – GoGoBot
 19. Run For Life – Melissa Etheridge
 20. My Life Would Suck Without You – Kelly Clarkson
 21. Stronger (What Doesn’t Kill You) – Kelly Clarkson
 22. The Beautiful People – Marilyn Manson
 23. Uprising – Muse
 24. Burn It To The Ground – Nickelback
 25. Try – Pink
 26. Run Like Hell – Pink Floyd
 27. Idioteque – Radiohead
 28. Remember The Name – Fort Minor
 29. Savior – Rise Against
 30. Can’t Be Touched – Roy Jones
 31. Start A Fire – Ryan Starr
 32. Who Needs A Road – Signpost Sound
 33. Turn The Page – Bob Seger
 34. I Just Wanna Run – The Downtown Fiction
 35. All These Things That I’ve Done – The Killers
 36. Bitter Sweet Symphony – The Verve
 37. Heart Of Courage – Two Steps From Hell
 38. Master Of Shadows – Two Steps From Hell
 39. Protectors Of The Earth – Two Steps From Hell
 40. (Rock Steady) Us Airborne Cadence
 41. Mile Ten, Let’s Do It Again – USMC
 42. Listen To The Rhythm – USMC Cadence
 43. Conquest Of Paradise – Vangelis

De ce ajuta sa asculti muzica pentru alergat

Daca doresti sa iti faci alergarea pe distante lungi mai placuta si mai eficienta, muzica poate fi un instrument puternic care sa te ajute sa iti depasesti limitele si sa iti atingi obiectivele.

In timp ce alergi, poti sa te concentrezi pe melodia si ritmul piesei preferate si sa lasi muzica sa te transporte intr-o alta lume.

Atunci cand asculti muzica in timpul alergarii pe distante lungi, aceasta poate fi un excelent stimulent pentru a-ti mentine ritmul si energia.

Pe masura ce alergi, muzica poate imbunatati coordonarea miscarilor si poate creste nivelul de excitabilitate, facandu-te sa te simti mai energizat si mai motivat.

In plus, muzica poate ajuta la reducerea stresului si a anxietatii si poate creste nivelul de placere si satisfactie asociate cu alergarea.

Pentru a beneficia cel mai mult de efectele pozitive ale muzicii in timpul alergarii pe distante lungi, incearca sa iti creezi o lista de redare personalizata cu piese care sa iti placa si sa aiba un ritm potrivit.

Incepe cu o piesa care sa iti placa foarte mult si care sa te energizeze, apoi adauga alte melodii care sa fie potrivite pentru alergarea pe distante lungi.

In timp ce alergi, incearca sa te concentrezi pe melodia si ritmul piesei si sa iti lasi mintea sa se relaxeze si sa se bucure de muzica.

Deci, daca vrei sa faci alergarea pe distante lungi mai eficienta si mai placuta, incearca sa iti creezi o lista de redare personalizata si sa iti adaugi piesele preferate.

Incearca sa te concentrezi pe muzica si sa lasi mintea sa se bucure de ritmul si melodia pieselor, pentru a te ajuta sa iti depasesti limitele si sa iti atingi obiectivele.

Ce fel de muzica este potrivita pentru alergat

Este important sa alegi muzica potrivita pentru alergarea pe distante lungi.

In general, este recomandat sa alegi muzica cu un ritm de aproximativ 120-140 de batai pe minut, deoarece acest ritm este considerat ideal pentru alergare.

De asemenea, este important sa alegi muzica care sa te motiveze si sa te inspire, astfel incat sa iti poti mentine ritmul si sa alergi mai eficient. Piesele pe care ti le-am sugerat mai sus, cred ca o sa fie de mare impact.

Te rog sa ai grija de tine

Desi sa asculti muzica e fain rau de tot, este important sa ai in vedere si siguranta personala atunci cand asculti muzica in timpul alergarii.

Daca alergi pe strada sau in locuri publice, este important sa reduci volumul muzicii pentru a putea auzi semnalele de avertizare, cum ar fi claxoane sau sirene de ambulanta.

De asemenea, este important sa alegi casti care sa se potriveasca bine si sa nu iti alunece din urechi in timpul alergarii.

***

In concluzie, muzica poate fi un instrument puternic care sa te ajute sa alergi mai eficient pe distante lungi, dar este important sa alegi muzica potrivita si sa ai in vedere si siguranta personala.

Daca stii cum sa alegi si sa asculti muzica potrivita in timpul alergarii, aceasta poate fi o modalitate excelenta de a te mentine motivat si de a-ti depasi limitele fizice.