Muzica pentru alergat

Updated on: March 8, 2013

Primii 600 de km i-am alergat fara muzica. Un bidon cu apa si cheia de acasa in buzunarul de la spatele pantalonilor era tot ce aveam nevoie.

Recent insa am facut un experiment. Am salvat toate melodiile care ma energizeaza si au un ritm sustinut pentru viteza cu care alerg eu si le-am pus intr-un playlist. Impreuna cu RunKeeper fac o combinatie geniala. Runkeeper ma atentioneaza sonor din 5 in 5 minute despre viteza, km parcursi, calorii..iar muzica merge in fundal.

Rezultatul a fost fabulos. Cred ca trebuie sa fac un playlist mai lent cu muzica pentru alergat pentru ca pur si simplu sunt melodii din playlistul asta pe care nu pot sa alerg incet. Bataile pasilor pe ciment se sincronizeaza cu ritmul melodiei si daca melodia o ia mai repede tind sa alerg si eu mai repede.

In medie am alergat cu 30 secunde pe kilometru mai repede decat de obicei. Daca nu esti alergator, probabil asta nu-ti spune mare lucru, dar crede-ma e o diferenta uriasa.

Am urcat playlistul meu de 40+ melodii pe 8tracks, il puteti asculta de aici, de acolo, sau descarcand aplicatia si salvand playlistul la favorite. In doar o zi de cand l-am urcat a avut peste 1000 de ascultari.

Run, Forest, Run from adriansoare on 8tracks Radio.

Melodiile din playlist sunt urmatoarele:

running playlist