Motivation Challenge–Provocarea de 14 zile

Stiti care sunt cele mai bune trei metode de a invata ceva nou? Nu sunt nici graficele, nici excelurile, nici tocitul cu picioarele in apa rece. Cele mai bune metode de a invata ceva nou sunt:

1. Invata exersand. Adica fa lucrul ala pe care vrei sa-l inveti in mod practic. Daca vrei sa inveti sa canti la chitara, ia o chitara in mana si ciupeste-i corzile. Inveti de 100 de ori mai repede decat sa citesti cursuri de chitara.

2. Invata jucandu-te. Transforma lucrul pe care vrei sa-l inveti intr-un joc, cu etape, nivele, misiuni, puncte, bonusuri. Joaca iti declanseaza creativitatea si te ajuta sa faci niste legaturi mentale foarte greu de sters.

3. Invata, invatandu-i pe altii. Exact. Incearca sa explici altora ceea ce tu incerci sa inveti. Creierul este obligat sa gandeasca si sa faca tot felul de corelatii noi care nu apar atunci cand stai si citesti. Dincolo de asta atunci cand vrei sa ii inveti pe altii esti silit sa cauti mereu informatii noi si sa te perfectionezi. Surprinzator sau nu, cele mai multe lucruri pe care le-am invatat despre limbajul trupului si cum iti dai seama cand cineva te minte le-am invatat DUPA ce am inceput sa tin workshopuri pe subiectul asta, si nu inainte.

motivation-challenge

 

Acum, eu ma zbat de multa vreme cu o problema si problema asta cred ca apare si la tine uneori.

Ai simtit vreodata la sfarsitul zilei ca timpul a trecut in fuga si n-ai realizat mare lucru? Ba, din contra, te-ai simtit mai obosit decat la inceput?

Apoi cand ai vrut sa te apuci de ceea ce trebuia sa faci sa te simti fara chef, fara vlaga, fara inspiratie, total demotivat si sa tragi de timp cat mai mult?

Am simtit asta de multe ori si in fiecare zi ma lupt cu sentimentul asta. In fiecare zi trebuie sa gasesc modalitati care sa ma tina in priza, motivat si gata sa ma apuc de treaba.

Vom juca impreuna un joc timp de 14 zile. La sfarsitul celor 14 zile vom vedea daca s-a schimbat ceva in viata noastra, daca ne simtim mai motivati, mai plini de chef, daca facem lucrurile mai repede si mai bine.

Am facut un grup pe facebook, Motivation Challenge unde vom juca acest joc.  Accesul este liber pana duminica seara.

In fiecare zi voi posta o misiune pentru toti membrii. Avem timp de dimineata pana seara sa o facem.

14 zile de misiuni practice care te vor ajuta sa fii mai motivat si mai plin de chef in fiecare zi.

Regulile sunt simple:

1. In fiecare zi voi posta o misiune. Va fi ceva practic si care poate fi facut oricand pe parcursul zilei.

2. Cand ai facut misiunea postezi un comentariu la misiunea respectiva si spui cum a fost, ce rezultate ai avut si cum te-ai simtit dupa

3. Membrii se ajuta si se incurajeaza intre ei sa duca misiunile la bun sfarsit. Singura competitie e cu tine insuti.

Daca vrei sa participi, fara nici o obligatie sau cost, alatura-te pana duminica seara pe grupul Motivation Challenge. Dupa aceasta data nu vei mai putea participa nici daca imi dai spaga. (decat de la 1000E in sus )

Prima misiune incepe Luni, 25 aprilie. In aceeasi zi grupul va fi inchis si nu vor mai fi acceptati membri noi.

Misiunile nu vor fi postate pe blog si vor fi vizibile doar pentru membrii grupului pe Facebook.

Si pentru ca e un joc si o provocare..vom avea si premii. Dar asta aflati in urmatoarele zile.

Succes si have fun.

2 thoughts on “Motivation Challenge–Provocarea de 14 zile”

Comments are closed.