Minciuni bune, adevaruri paguboase

N-o sa-ti placa asta! Nu iti va placea deloc! O sa ma urasti(asta daca nu cumva ma urasti deja)!

Viata nu e o lectie de algebra. Nu mereu tot ce este demonstrat ca fiind real si este asa! Nu intotdeauna apa curge la vale. Un zambet poate insemna tradare. Si o injuratura, prietenie.

Adevarul este o notiune foarte relativa. Subiectivismul e la el acasa intr-o astfel de situatie. Sa stii ca eu nu sustin adevarul neconditionat. Ce inseamna asta? Ca tot ce e real e si drept? Ca mereu exista o solutie fixa?

Si daca nu e asa? Daca am fost invatati sa gandim limitat? Poate ca suna dur, insa te-ai gandit vreodata de ce exista atatea certuri pe lumea asta? De ce apar neintelegeri intre oameni? Ce anume declanseaza samanta scandalului? Care sunt conjuncturile ce aduc ura?

Rata divorturilor este de 58% pentru cei care se casatoresc pentru prima data. Oare de ce s-a ajuns aici? Din cauza infidelitatii? Din vina pretentiilor exagerate? Bautura sau drogurile sa fie cauza? Televizorul? Internetul(upss)? Poate ca da. Dar cu siguranta aici e vorba de ceva mult mai profund.

E vorba de protejarea celuilalt. Si nu ma refer aici la ascunderea unei(sau mai multor!) escapade amoroase. Vorbesc tot despre adevar. Dar despre un adevar bine spus. Imbracat cu foarte mult Marketing.

De multe ori, cuvintele tale influenteaza fericirea celui de langa tine. Ii alunga grijile. Il fac sa fie optimist si sigur pe sine. Ii pot schimba destinul!

E ca intr-o poveste cu cerbi si vanatori. Ce rost are sa tot fixam sageata si sa tintim ? Vom dobori sute de cerbi, dar impreuna cu ei vom darama si viitorul nostru.

5 thoughts on “Minciuni bune, adevaruri paguboase”

  1. Problema e ca pentru multi “adevarul doare”. Si cum sa progresezi si sa-ti rezolvi problemele daca refuzi sa accepti ca ele exista? N-ai sa slabesti pana nu accepti ca esti cam gras si nici n-ai sa castigi bani pana nu accepti ca daca inca nu ai reusit pana acum undeva ai gresit.
    A spune un adevar devine o datorie daca te gandesti ca la un moment dat ti se va reprosa ca “puteai sa-mi spui, dac-ai vazut ca nu fac bine”.
    Doar ca a imbraca intotdeauna adevarul crud in perne moi devine enervant si poate chiar epuizant…

    Nu zic insa ca nu ai dreptate cu marketarea adevarului.

  2. Adevarul este atata tot! Mi-a placut cele precizate de tine, optica ta de a vedea lucrurile.Te invit, pe blogul meu sa citesti tot despre adevarul crunt care ne inconjoara pe toti ..Pe curand! Cristi:)

Comments are closed.