Minciuni bune, adevaruri paguboase

Updated on: April 1, 2008

N-o sa-ti placa asta! Nu iti va placea deloc! O sa ma urasti(asta daca nu cumva ma urasti deja)!

Viata nu e o lectie de algebra. Nu mereu tot ce este demonstrat ca fiind real si este asa! Nu intotdeauna apa curge la vale. Un zambet poate insemna tradare. Si o injuratura, prietenie.

Adevarul este o notiune foarte relativa. Subiectivismul e la el acasa intr-o astfel de situatie. Sa stii ca eu nu sustin adevarul neconditionat. Ce inseamna asta? Ca tot ce e real e si drept? Ca mereu exista o solutie fixa?

Si daca nu e asa? Daca am fost invatati sa gandim limitat? Poate ca suna dur, insa te-ai gandit vreodata de ce exista atatea certuri pe lumea asta? De ce apar neintelegeri intre oameni? Ce anume declanseaza samanta scandalului? Care sunt conjuncturile ce aduc ura?

Rata divorturilor este de 58% pentru cei care se casatoresc pentru prima data. Oare de ce s-a ajuns aici? Din cauza infidelitatii? Din vina pretentiilor exagerate? Bautura sau drogurile sa fie cauza? Televizorul? Internetul(upss)? Poate ca da. Dar cu siguranta aici e vorba de ceva mult mai profund.

E vorba de protejarea celuilalt. Si nu ma refer aici la ascunderea unei(sau mai multor!) escapade amoroase. Vorbesc tot despre adevar. Dar despre un adevar bine spus. Imbracat cu foarte mult Marketing.

De multe ori, cuvintele tale influenteaza fericirea celui de langa tine. Ii alunga grijile. Il fac sa fie optimist si sigur pe sine. Ii pot schimba destinul!

E ca intr-o poveste cu cerbi si vanatori. Ce rost are sa tot fixam sageata si sa tintim ? Vom dobori sute de cerbi, dar impreuna cu ei vom darama si viitorul nostru.