Merita sa-ti iei un televizor 3D?

Fostii colegi de la Metromind m-au invitat saptamana trecuta sa testez un Panasonic NeoPDP 3D Full HD, ultimul racnet. Ma gandesc doar cat de repede a trecut timpul de la primele filme 3D vazute acum cativa ani in Costinesti intr-un cinema cu 40 de locuri si astazi cand toate brandurile mari se bat sa scoata musai un TV 3D.

La ce sa te astepti daca iti iei  televizorul asta 3D acasa:

– spatiu mare pe perete: Panasonic Viera 3D are diagonala de 127cm

– culori de o claritate exceptionala. Tehnologia folosita ca pixelii sa fie stinsi sau aprinsi individual iar diferenta intre o plasma obisnuita si asta, pe langa senzatia de spatiu si adancime este ca reuseste sa redea perfect culorile. Negrul obtinut aici de exemplu nu se obtine prin combinarea culorilor ci e dat de pixelii stinsi.

– poti sa te uiti la el doar cu ochelari speciali de la Panasonic, foarte Sci-Fi dar usor de folosit. Singurul dezavantaj e ca sunt cam scumpi (in jur de 150E perechea) si trebuie sa-i ai mereu la indemana altfel ai Viera 3D degeaba. Pentru 2D nu ai nevoie de ochelari.

Citeste tot reviewul pe Viera.ro

6 thoughts on “Merita sa-ti iei un televizor 3D?”

 1. O problema apare cand ai probleme cu ochii. De exemplu cei care au avut probleme de tip strabism nu pot privi la 3D pentru ca ochii lor nu pot focusa imaginile si, in plus, se aleg cu dureri foarte mari de cap. Asta mi se pare cel mai mare dezavantaj.

 2. Personal nu mi-as lua acasa 3D. Am o vedere foarte buna si am senzatia ca vad toate schimbarile de frame-uri prin ochelarii aia. In plus, cred ca engine-ul 3D e focalizat in centrul imaginii, si, daca te uiti prin laterale, o sa-ti strezezi creierul care nu pricepe ce se intampla. …. Parerea mea ….

  3D merge, ocazional, intr-o sala mare de cinema.

 3. La OSIM, exista, inca din 1995 doua inventii, una ne publica, cu acest subiect TV3D. Acesta este creat pe platforma unui TV2D, nu are nevoie de ochelari sau alti intermediari, nu produce efecte adverse, imaginea este identica proportional cu realitatea, efectele sunt socante pozitiv (simti cum ti se face “pielea de gaina”), costul este mai mic fata de un TV asa zis 3D , materialele pot fi vizionate indiferent de data la care au fost realizate, nu depind de aparatura de inregistrare sofisticata etc etc. Dupa vizionare, se constata o marire a perceptiei vederii in spatiu, si chiar o marire a capacitatii de a masura” din ochi” distante sau viteze relative.
  Se poate spune ca are si rol medical prin aceste efecte, mai ales asupra celor ce stau in fata TV2D, sau a celor ce nu au contact direct cu natura.
  Spre deosebire de TV3D actual, la care ai impresia ruperii subiectilor si ai obiectelor din cadru , unul de celalalt, parca vidul i-i inconjoara, dand impresia de artificialitate, la inventia mea, poti simti si aerul ce exista in cadru, firele “invizibile” de praf plutitor etc. Deci efectul de identic natural este real vizibil.
  Chiar daca nu am primit pana acum aprobarea OSIM, aceasta realizare nu trebuie sa mai stea prafuita in depozitele lor, afirmarea pe plan international putand aduce mult, atat din punct de vedere teoretic, deoarece invalideaza sau completeaza teoria asupra vederii 3D umane, uman- revigoreaza vederea umana,economic etc etc.- nu este o lauda desarta ,ci o realitate ce tinde spre adevar.
  Cu respect
  Scurtu Sorin Izvoras

Comments are closed.