Lipsa de organizare sau lipsa de bun simt?

Sint in plin proces de cautare si de organizare a materialelor informative pentru CD-ul pe care am sa-l distribui gratuit in cadrul proiectului meu dedicat tinerilor de liceu. Am triat zeci de materiale care ar putea sa fie alese si le-am selectat pe cele la care am crezut ca pot obtine cel mai usor dreptul de difuzare: cele care sint sau banuiesc eu ca sint disponibile gratuit.

Am inceput sa scriu detinatorilor drepturilor pentru unele materiale:

 • lui Annie Leonard pentru documentarul “The Story of Stuff”
 • la thedebtpenalty.co.uk pentru documentarul cu acelasi nume
 • lui Janik Silver pentru doua interviuri pe care le-a luat unor personalitati

In scrisorile de adresare m-am prezentat, le-am spus de blogul meu, citeva idei despre proiect si le-am propus sa-mi acorde dreptul de a reproduce materialele pe CD. In acest fel vor deveni furnizori de continut ai proiectului si vor beneficia, in aceasta calitate, de prezenta pe blogul proiectului si in materialele prin care promovam proiectul.

Au trecut doua saptamini si n-am primit nici un raspuns. Un prieten mi-a sugerat ca n-am procedat bine pentru ca am folosit adresa de email de la yahoo. M-am conformat, mi-am facut o adresa de email sub domeniul meu (milionarulmioritic.com) si am trimis din nou email-uri. Aceiasi tacere.

Am abordat problema altfel. Cautind mai atent, am descoperit ca documentarul “The Debt Penalty” este finantat de o companie de servicii financiare. Am scris directorului executiv al companiei, cerindu-i permisiunea de a folosi documentarul. La fel.

Sint sigur ca aceste persoane sint asaltate zilnic de sute de email-uri, le e greu sa filtreze continutul si sa raspunda. In cadrul firmelor exista personal specializat care se ocupa de acest lucru. Daca esti o persoana publica si iti dai adresa de email, sint modalitati de a face fata acestei probleme. Poti construi raspunsuri-tip pentru fiecare gen de mesaj ce il primesti. M-as fi multumit si cu doua rinduri care contin un refuz. Dar n-am primit nici macar atit.

De aceea stau si ma intreb daca e vorba de lipsa de bun simt sau doar de lipsa de organizare in situatia de fata. Ce parere aveti?

3 thoughts on “Lipsa de organizare sau lipsa de bun simt?”

 1. Am vazut si eu recent The story of stuff si cred ca e o idee foarte buna sa le fie prezentat elevilor de liceu. Ii va ajuta, daca nu sa controlzeze, macar sa cosntientizeze anumite macanisme.

  The dept penalty nu l-am vazut, dar daca e din aceeasi serie de abia astept sa fac rost de el. :)

 2. Felicitari pentru initiativa, sper sa obti un succes cat mai mare cu acest proiect, tragand dupa sine alte proiecte asemanatoare. E un pas inainte.

  Poate fi si lipsa de organizare sau lipsa de interes. Probabil au alte prioritati, insa eu zic sa insisti sa mai trimiti emailuri repetate (sper sa nu iti fie considerate spam :) ) si probabil vei primi un raspuns oricat de mic va fi el.

  Pentru proiect ti-as recomanda si sa prelucrezi “tooluri” de management simple cu explicatii cum pot fi folosite si in viata de zi cu zi, nu doar in economie.

  Mult succes !

 3. Trebuie sa contactezi persoana corecta. Autorul de cele mai multe ori nu este si detinatorul drepturilor de autor.

  de exemplu, pentru “The Story of Stuff” poti sa contactezi si Free Range Studios. Cu cat ai mai multe contacte, cu atat mai bine. cineva tot iti raspunde :-)

  E posibil sa dureze si o luna (spun din experienta), deoarece daca nu ai avut contactul direct din prima, se fac cateva forwarduri si apoi doar primesti un raspuns. Si sigur ca poti sa retrimiti de vreo 2x…

  Mult succes!

Comments are closed.