Limbajul trupului – Invata sa-l interpretezi. Workshop Interactiv.

Te-ai intrebat vreodata de ce s-a interpretat gresit ceva ce ai spus? De ce nu ai fost crezut imediat ce ai spus o propozitie? De ce cand discuti cu cineva online sau la telefon se ajunge la neintelegeri? Cand eram mai tanar ma infuriam daca spuneam ceva si nu eram crezut. Ma gandeam ca din moment ce am spus ceva, ar trebui sa fie clar pentru cel cu care am vorbit ca asa este.

Gandeste-te putin la situatii din viata ta cand ai fost inteles gresit sau ai interpretat gresit si vei gasi zeci de exemple de genul asta.

Apoi am descoperit de ce atunci cand stam de vorba cu cineva nu credem ceea ce spune. Vrei sa stii care e principalul motiv?

Motivul pentru care nu credem cuvintele pe care le spune cineva este pentru ca de fapt cuvintele nu conteaza atat de mult.  Un experiment facut acum ceva vreme de un cercetator (vezi aici despre ce e vorba) despre cum oamenii isi fac o prima impresie despre ceva sau cineva a stabilit ca :

Comunicarea intre doua persoane :

7% are loc prin cuvinte;

38% are loc prin voce (tonul vocii, intonatia, etc)

55% are loc prin limbajul trupului

Cu “alte cuvinte” atunci cand vorbesti cu cineva….

…cele mai importante detalii

…NU SUNT CUVINTELE

Ce inseamna asta de fapt?

Inseamna ca atunci cand esti fata in fata cu cineva in toate situatiile de zi cu zi, nu e vorba doar despre cuvintele care se spun de o parte si de alta. Impresia pe care tu ti-o faci despre celalalt sau pe care celalalt si-o face despre tine se creaza mai mult din felul in care celalalt vorbeste si gesticuleaza, cum e imbracat, postura, mersul, atitudinea. Limbajul trupului decide aproape tot.

Ce e important de stiut?

In afara de anumite diferente culturale, in situatii asemanatoare, toti oamenii au acelasi gen de reactii. De exemplu : cand suntem atacati, devenim defensivi sau agresivi. Corpul nostru se incordeaza sau e gata de atac. Incercam sa ne aparam strangand mainile pe piept sau incrucisand picioarele sau luand o carte in brate sau punand un obstacol intre noi si celalalt, sau, din contra, devenim agresivi, aratam cu degetul, cu pumnul, buzele ni se strang cu furie. Toate semnele astea sunt universale si exprima ceea ce simtim CU ADEVARAT in situatia respectiva. Putini oameni isi pot controla de fapt limbajul trupului atat de bine incat sa nu dezvaluie ce simt cu adevarat.

Cum poti folosi aceste lucruri?

Studiind limbajul trupului te ajuti pe tine in trei feluri :

1. Iti dai seama cum sa comunici mai bine cu cineva. Inveti cum sa te faci mai bine inteles, folosindu-ti corpul ca sa exprimi ceea ce vrei sa spui prin cuvinte. Inveti cum sa faci in asa fel incat oamenii sa te perceapa instantaneu o persoana atractiva, joviala si deschisa.

2. Iti dai seama ce vrea sa spuna orice persoana cu care te intalnesti. Daca esti la un interviu si vezi o spranceana ridicata din partea angajatorului iti dai seama ca nu te crede si trebuie sa aduci un argument in plus. Daca esti la o intalnire cu o tipa sau un tip si vezi ca iti zambeste constant si se joaca cu parul iti dai seama ca te place. Sunt semnale pe care le vei percepe rapid, instinctual in cateva fractiuni de secunda si te vor ajuta sa reactionezi mai bine in fiecare situatie din viata ta.

3. Devii mai sigur pe tine. Acum stii de ce oamenii reactioneaza intr-un fel desi spun altceva. Acum stii cand cineva te minte desi cuvintele pe care le spun par firesti. Acum iti dai seama cand cineva se simte inconfortabil sau se simte relaxat in prezenta ta. Acum esti in control 100%

Participa acum la Workshopul Interactiv de pe 17 martie din Iasi despre Limbajul Trupului

Ce vei invata:

– Importanta Limbajului Trupului in interactiunile zilnice, in viata personala si in afaceri

– Exemple concrete in imagini si clipuri video ale interpretarii Limbajul Trupului

– Cum sa stai, sa mergi, sa gesticulezi ca sa generezi atractie

– Cum sa te folosesti de Limbajul Trupului intr-o negociere.

– Cum sa te folosesti de Limbajul Trupului la o intalnire cu un tip/o tipa.

– Cum sa-ti dai seama cand cineva te minte interpretand Limbajul Trupului

– Cum sa te adaptezi la orice situatie in care te intalnesti cu cineva.

– Cum sa te folosesti de indicii date de privire, mimica, gesturi, postura, mers, zambet ca sa afli o multime de informatii despre cineva inainte sa deschida gura. Sherlock Holmes style.

Unde si cand se desfasoara:

Miercuri, 17 martie 2010, orele 14:00 – 16:00, IASI, Memories Cafe.

Taxa de participare

60 Ron / persoana. Dam noi cafea, suc sau chestii de rontait.

Vreau sa particip!

Pentru ca va fi un numar limitat de participanti, singura modalitate prin care poti sa-ti rezervi locul este sa te inscrii folosind formularul de mai jos. Oricat mi-as dori sa participe cat mai multi, cand locurile vor fi ocupate, inscrierea va fi oprita. Dupa ce completezi formularul te vom contacta cu mai multe detalii.

afis2

 

17 thoughts on “Limbajul trupului – Invata sa-l interpretezi. Workshop Interactiv.”

Comments are closed.