La ce foloseste acest Self-help bullshit?

Updated on: December 20, 2009

Suntem nevoiti sa acceptam doua realitati crude:

1. Oamenilor le e frica de schimbare

2. Majoritatea dintre cei pe care ii cunoastem nu sunt interesati de dezvoltarea personala.

De-a lungul timpului m-am intalnit cu multe persoane care mi-au spus verde in fata ca pentru ei cartile si materialele de dezvoltare personala reprezinta un bullshit, o carja pentru oameni slabi si cei care se duc la workshopuri motivationale sunt niste fraieri care platesc bani pentru a li se vinde sperante false. La inceput eram furios cand auzeam asta si incepeam sa combat. Acum doar zambesc si le arat poza urmatoare :

Fine_380_thumb[1]_1

Am primit recent un mail de la un cititor care m-a lasat fara cuvinte. Va las sa-l cititi in intregime cu acordul lui.

In ianuarie se implineste exact un an de cand am inceput sa iti citesc blogul. Am citit absolut tot ce ai scris. Am inceput asadar in ianuarie 2009. Imi doream o schimbare radicala in viata mea. Nu-mi placea deloc directia in care se indrepta viata mea.Din toate punctele de vedere.

Am scris “succes” pe google si am apasat butonul “ma simt norocos” si am ajuns pe blogul tau.(A FOST CEA MAI MARE INSPIRATIE PE CARE AM AVUT-0 IN VIATA MEA)
Am invatat multe si m-am ghidat dupa multe sfaturi pe care le-am citit aici.

Un mic rezumat: Consumam alcool zi de zi, ma certam cu parintii, nu mai suportam sa stau cu ei in casa, uram absolut fiecare job,mi-era foarte frica de respingere, de refuz- lucru ce m-a afectat foarte mult si in relatia cu femeile…eram un dezastru, nu suportam sa ma privesc in oglinda, credeam cu tarie ca nu am dece sa traiesc. si eram foarte gras ajunsesem la 92 de kg.
Am descoperit aici ceea ce aveam nevoie. Motivatie, inspiratie. Si am devenit un artist, iar viata mea a devenit opera mea de arta. Am inceput sa CRED ca pot face absolut orice daca imi doreswc cu adevarat.Si asta am facut. E minunat ceea ce faci tu aici cu acest blog. Intr-un an, numai cu ceea ce am citit aici am reusit sa imi schimb viata radical.

Am reusit sa imi refac relatia cu parintii mei, am propria mea locuinta, am propria mea afacere si iubesc ceea ce fac, am slabit 22 de kg si mi-a modelat un corp de care sunt multumit, nu mai mi-e rusine sa ma privesc in oglinda, ma bucur de fiecare moment al vietii mele, interactionez cu orice fel de persoana, lucru ce mi-a imbunatatit extraordinar relatia cu femeile, nu mai mi-e frica de refuz de respingere absolut deloc, ba chiar imi doresc uneori sa mai fiu si respins ca sa mai animez viata (si bineinteles ca acest lucru se intampla), nu mai consum alcool deloc…Doamne imi merge minunat!!!!

Nu am dat inapoi, am mers inainte de fiecare data cand mi-am dorit ceva, am privit esecurile ca pe niste trepte spre succes, m-am inconjurat de oameni de calitate, oameni care se bucurau de succes, am inceput sa gandesc precum ei, am gandit pozitiv, am reusit . Toate astea le am invatat de aici, de la tine.

Iti multumesc, pe mine chiar m-ai ajutat si nu-mi vine sa cred nici acum, dar e adevarat.
Viata mea e minunata pentru ca totul iese intotdeauna asa cum vreau eu, intotdeauna.

Ti-am scris acest mail pentru ca asa am simtit eu sa fac. Pentru ca am vrut sa iti multumesc si sa iti spun ca pentru mine esti un exemplu.

Multumesc pentru ca ai citit!  Sper ca intr-o zi sa te cunosc si personal.

Si am uitat sa mai spun ceva ..ceva care m-a uluit foarte mult ca am reusit sa fac. Am avut datorie la banci sume imense pe care acum le-am transformat in profit. tot cu ajutorul a ceea ce am citi aici si datorita faptului ca am citit anumite carti recomandate de tine. Multumesc inca o data!!

Pentru toti cei care spun ca dezvoltarea personala e o frectie le spun doar atat: Daca in trei ani de zile de scris aici, el ar fi fost singura persoana care si-a schimbat viata motivat de articolele de aici, sunt multumit. Beat This, .Mo…uckers!

P.S. Iar pentru cei care vad dezvoltarea personala ca un capitol obligatoriu in viata lor, treceti pe la Bookblog. Tocmai au lansat o sectiune dedicata cartilor de dezvoltare personala. Gasiti aici cele mai bune recomandari.