Iubeste tot ce faci

“Daca vrei sa faci numai ce-ti place, invata sa-ti placa tot ceea ce faci” Richard Wurmbrand

Expertii petrec mult timp gandindu-se ce ii face pe oameni sa devina plini de succes. Ei pun acest lucru pe seama calitatilor,inteligentei,educatiei sau altor factori. Eu cred insa ca mai presus de toate se afla pasiunea pentru ce faci. Sa iti placa atat de mult ceea ce faci incat sa uiti de mancare, de somn, de nimicuri…pentru ca ti-a venit o idee geniala si nu poti sa pui geana pe geana pana n-o pui in aplicare.

Nimeni nu poate avea succes daca nu-si iubeste munca si nu face lucrurile cu pasiune. E impotriva firii sa muncesti cu ochii la ceas si abia asteptand sa scapi si sa treaca timpul ca sa iei salariul si in acelasi timp sa ai realizari importante. Daca vrei sa reusesti , pune pasiune, pune flacara in tot ce faci si in scurt timp totul va arde !

Sa ne uitam la vietile unor lideri renumiti si vom observa ca nu se incadreaza intr-un stereotip. In majoritatea cazurilor erau elevi mediocri sau nu au terminat facultatea. Peste 50 % dintre antreprenorii milionari din SUA nu au terminat scoala. Ce face posibil ca oameni normali si obisnuiti sa realizeze lucruri marete?

Pasiunea. Bill Gates adormea pe sub birou programand si il gaseau femeile de serviciu dimineata. Kampard, suedezul fondator al IKEA vorbea non-stop de produsele sale, Edison muncea, manca si dormea in acelasi loc, doctorul Pesamosca de care am scris acum cateva luni …traia practic in spital printre bolnavi intr-o camaruta mica.

Daca iti urmezi pasiunea – in ciuda parerilor celorlalti, cu siguranta vei deveni o persoana mai dedicata si mai productia. Iar acest lucru va avea o influenta foarte mare asupra personalitatii si evolutiei tale

Pasiunea face imposibilul posibil. Suntem construiti in asa fel incat ori de cate ori suntem manati de o dorinta mare, dispare imposibilitatea de a o infaptui.

In ciuda puterii pe care o are pasiunea, foarte multi oameni din jurul nostru o privesc ca pe ceva suspicios. Citeam undeva vorbele unui sociolog : “suntem prinsi intr-o anume etapa a etosului national, in care suntem nu numai materialisti, ba mai mult; ca oameni din punct de vedere emotional suntem morti. Nu cantam, nu dansam, nici macar nu facem rau cu suficient entuziasm.”

1 thought on “Iubeste tot ce faci”

  1. Nu stiam ca si-a atribuit cineva ‘oficial’ ideea aceasta, dar imi place formularea aceasta mai explicita. Asa cum spunea si apostolul Pavel cu aproape 2000 de ani in urma “Orice faceti, sa faceti din toata inima” Coloseni 3:23a.
    Daca tot trebuie sa faci un anumit lucru, nu ai decat de castigat daca inveti sa-ti si placa ceea ce faci. Si cu ajutorul lui Dumnezeu, se poate, si e super sa traiesti asa, bucurandu-te de tot ce faci.

Comments are closed.