ING pentru IMM-uri

Nu demult ING-ul lucra doar cu companiile care aveau cifra de afaceri peste 1 000 000 euro. De curand si-au intors privirea si catre micii antreprenori cu Cont’ROL Profesional. Cum am fost mai mult decat multumit de relatia cu banca pe persoana fizica, am decis sa dau o fuga sa ii intreb de noul serviciu.

Avantaje:

– elimini ghiseele, faci platile online prin home banking, direct de pe calculatorul de acasa. Si nu completezi 1000 de formulare ca sa iti scoti banii de pe firma (la alte banci trebuie sa astept confirmarea de la sediu ca am voie sa imi scot banii, se trimite prin fax specimenul de semnatura, se completeaza minim 2 formulare etc.; basca faptul ca sunt cazuri in care tre sa iti misti fundul pentru etrase de cont, cand la ING ti le printezi la imprimanta, acasa)

– comisioanele sunt ok si ai administrarea contului de 10 ron numai daca ai sub 10 tranzactii netaxabile (cu Raiffeisen m-am trezit dupa 6 luni pe una din firmele mele fara activitate ca le datoram 300 RON !!!)

– ti se da dobanda de 5.4% la banii din cont. Asta te ajuta daca ai rulaj. La 10 000 RON in cont ai 540 de RON anual care iti vin de la ING.

– ai 3 tipuri de carduri, manager, depunere/retragere & depunere. IN cazul in care ai un angajat care iti face incasari, poate folosi cardul de depunere pentru a alimenta contul zilnic, fara posibilitatea de a vedea banii din cont sau de a retrage bani. In felul asta cresti controlul asupra lichiditatilor.

Dezavantaje:

– nu poti avea contul principal la ei (nu accepta capital social)

– inca nu au facilitati de creditare pe persoane juridice (dar am inteles ca vor rezolva problema asta din 2008)

– nu poti lucra cu bilete la ordin sau fila cec prin ei.

Am lucrat cu destule banci, insa printre putinele care lucreaza si ele cu mine este ING-ul. Cine vrea sa isi deschida o firma si nu stie cu ce banca sa lucreze – sfatul meu este sa apeleze la o banca mica. La bancile mari si cu pretentii m-am lovit de o lipsa de interes specifica doar institutiilor statului, pe cand daca iti alegi cu grija o banca mica, vei observa cu surprindere ca ofiterul tau de credit iti va cunoaste numele mic si va sta cu tine la palavre la fiecare mutare pe care vrei sa o faci. Pentru cine are parte de rulaj si de comenzi de volum, sfatul meu este sa mai deschida un cont la ING si sa foloseasca Cont’ROLUL Profesional.

5 thoughts on “ING pentru IMM-uri”

 1. adevarat. confirm.
  am cont la ei din 2005.
  foarte multumit.
  am 3 conturi dintre care doar 2 in lei, toate folosind acelasi card. asta pentru mine.
  contabila depune banuti fara posibilitatea de a vedea soldurile etc, deoarece cardul de depunere nu functioneaza la MultiMat, ci doar la BancoMat.
  Un lucru foarte important. La ING puteti schimba pinul pe loc, in caz ca suspectati pe cineva ca l-a aflat. Nu tu cereri, nu tu hartoage, nu tu timp pierdut aiurea.
  Un alt lucru important: ING Home-Banking functioneaza la cele mai inalte stachete dpdv al sigurantei. Cheile digitale sunt active doar 20 sau 30 de secunde si nu pot fi folosite la logari multiple!
  Spor!

Comments are closed.