In zilele mai grele “ma automotivez”

Articolul urmator este scris de Ariel care a lansat recent Motivonti, un site care vrea sa devina o resursa de motivare pentru tineri si adolescenti. Intrati si cititi.

Cu totii avem zile "usoare" si zile "grele". Spre exemplu, ca elev, zilele mele usoare sunt cele ce contin mult "sport" si "desen", iar cele grele sunt cele ce contin multa "filosofie" si "istorie" in orar. Sunt sigur ca e la fel si pentru angajati. Zilele usoare sunt cele in care mergi fara stres spre serviciu pentru ca nu ai niciun deadline si nicio intalnire importanta in acea zi, iar cele grele sunt cele cu prezentari de facut, sedinte etc.

O zi "grea" de obicei o stii din timp. Luni spre exemplu este o zi grea mai tot timpul. Ea insasi n-are nicio vina, dar noi venind dupa doua zile libere, ea devine automat "grea" in viziunea noastra. Ca sa trec peste aceste zile "grele" eu incerc sa ma automotivez, si culmea este ca adesea-mi iese.

Incep sa ma pregatesc cu o seara inainte. "Plan you day with a night before!", parcă-l aud pe Jack Canfield tipand. Pe mine ma motiveaza faptul ca-s organizat. Atunci cand am ceva bine pus la punct, am si pofta de viata si chef de munca. De aceea cu o seara inainte de o zi "grea" incep sa-mi fac planul. Stiu exact orele la care trebui sa fiu undeva, sa fac ceva, stiu pana si cum fac anumite lucruri… totul cu o seara inainte.

Ma trezesc putin mai devreme. In zilele "grele" imi place sa nu ma grabesc. Daca de obicei o dimineata pentru mine este o alergatura de la baie spre bucatarie si apoi spre tramvai… In aceste zile prefer sa-mi sorb cafeaua linistit, nu s-o dau pe gat.

Dimineata se lasa cu dansat si voie buna. Poate ca ma credeti nebun, dar nu glumesc. E 6:30 dimineata iar eu deja sunt in bucatarie, spalat pe fata si dinti, ras, cu parul facut, imi prepar cafeaua dansand pe Gold FM (si zic special de acest radio ca are muzica numa’ buna pentru dimineti "grele".). Uneori stau dimineata la cafea si cant la chitara trezind restul casei. Muzica ma face sa-mi incep ziua cu zambetul pe buze.

Detaliile care ma fac sa ma simt bine. Atunci cand arat bine ma si simt bine… iar atunci cand ma simt bine am o energie incredibila! Am observat ca exista anumite detalii care ma fac sa ma simt mai bine. Spre exemplu imi place sa port camasi albe in zilele "grele". Imi da o senzatie de "altfel". Totodata ziua "grea" e ziua in care-mi rad parul facial si ma face sa ma simt "ca nou".

E vorba de niste pasi care ma fac sa uit de faptul ca o zi poate fi "grea". Ziua grea devine o distractie. Zilele usoare sunt cele care au ajuns sa-mi displaca mie. Ma plictisesc prea tare atunci.

Spre final as vrea sa va las cu o melodie pe care-mi incep eu anumite dimineti "grele".

5 thoughts on “In zilele mai grele “ma automotivez””

  1. Salut, Ariel. Spune-mi te rog la ce ora te culci, si cum reusesti sa nu te uiti la cate un film interesant pana la 1 noaptea?

  2. Salut. Păi de obicei dorm pe noapte (când am şcoală – deci când tre' să mă trezesc devreme) cam 6 ore. De la 1 noaptea la 7. Alteori doar câte 5 ore… dar recuperez după masa când dorm chiar şi 3 ore. – Fapt nu prea sănătos. :)

    Şi nu, nu mă uit la filme. Îmi ocup eu timpul cu alte lucruri… Nu mă omor după somn. Nu-mi place să mă trezesc prea târziu nici în weekend. Simt că pierd timpul. :D

Comments are closed.