Imi mor puii

Citeam recent intr-o carte o istorioara amuzanta despre un om care a vrut sa faca si el o crescatorie de gaini. A cumparat in trei randuri pui si de fiecare data i-au murit cu totii. Avea nevoie de ajutor asa ca a contactat un specialist renumit in cresterea puilor de gaina :

– “Imi mor puii, nu apuca nici unul sa traiasca”, zice fermierul
– “Curios, zona aceasta e propice pentru cresterea puilor. O sa-ti trimit niste hrana speciala si apoi sa ma suni iar peste o luna”, raspunde specialistul

Trece o luna. Fermierul il suna iar pe specialist si ii spune : “Nici acum nu-mi cresc puii, desi le-am dat din mancarea cea noua. Credeti ca ii plantez prea adanc, sau prea aproape unul de altul?”

Morala: Inainte de a lua o decizie sau de a te apuca de ceva nou, afla toate informatiile. Documenteaza-te ca un robot, incearca sa sti cat mai multe din domeniul respectiv, afla cat mai mutle pareri, creeaza controverse si vezi care sunt opiniile pro si contra.

Deseori se iau decizii proaste si chiar la nivel inalt, din cauza unor insinuari, zvonuri, soapte, murmure si din cauza lenii. Da-ti toata osteneala pentru a afla toate informatiile si vei avea succes.