Gratuit? Platit?

In urma cu citeva zile, intr-un articol despre proiectele de viitor indemnam cititorii Milionarul Mioritic sa ma ajute sa aleg care va fi viitoarea serie de articole pe care sa o scriu: despre credite sau despre primii pasi in trading. Marea lor majoritate au optat pentru trading. E de inteles, lumea doreste sa faca bani. Subiectul este de interes. Voi incepe sa scriu articolele in urmatoarele doua saptamini.

M-am uitat peste structura pe capitole a seriei, care se va transforma intr-un ebook gratuit si mi-am dat seama de citeva lucruri:

 • informatiile din aceasta lucrare vor fi structurate special pentru un incepator
 • scrierea articolelor beneficiaza de experienta mea de trader, care dupa ani de munca stie cu exactitate ce are nevoie un incepator
 • alegerile pasilor si informatiile sint rodul propriei mele documentari, a problemelor pe care le-am intilnit de-a lungul timpului si a rezolvarilor gasite pentru aceste probleme
 • acest gen de informatii, desi sint adaptate pentru publicul roman si sint de ultima ora, se regasesc (intr-o forma asemanatoare) in cursurile mentorului meu de trading, de la care “am invatat meseria”
 • toalitatea cursurilor si seminariilor cu mentorul meu m-au costat mii de euro

Un dracusor mic dintr-un colt al creierului nu-mi da pace si ma tot intreaba: ” bah, ce naiba, te-ai ramolit? tu ai dat o groaza de bani pe informatia asta, in plus ea e adusa la zi, o faci digerabila pentru romanul mioritic si o dai pe gratis? esti prost sau esti fraier? in plus, cine e incepator nu-si da seama de valoarea informatiilor, ca doar e incepator!”

Sint intrebari legitime la care trebuie sa-mi dau un raspuns. E prima data cind sint pus in situatia de a decide:

 • cit de mult trebuie sa dau gratuit
 • unde sa ma opresc
 • de unde sa continui cu cursuri platite

Numai eu pot sa decid. Din pacate sint putini cei care pot sa aprecieze in cunostinta de cauza valoarea materialelor pe care eu le pun la dispozitie publicului larg fara sa cer nici un cent. Este o dilema care ma preocupa si la care trebuie sa gasesc, singur, un raspuns.

Ce pot sa spun este ca:

 1. dupa cum am promis, Primii pasi in trading va fi un ebook gratuit
 2. recomandarile de brokeri, platforme de trading si metode de trading vor fi atent alese
 3. toate recomandarile vor fi de la firme/traderi cu care am contracte de afiliere
 4. din acest punct de vedere, recomand cititorilor ca in cazul in care opteaza pentru aceste programe, sa o faca prin intermediul link-urilor prezente in materialele mele

In acest fel voi fi cel putin partial rasplatit pentru efortul si cunostintele mele. Voi incerca sa mentin mare parte din materiale gratuite, in masura in care informatiile sint de interes general. Majoritatea tehnicilor de investitie, de stricta specialitate, in momentul in care le voi inchega intr-un material, vor fi disponibile doar cu plata.

2 thoughts on “Gratuit? Platit?”

 1. Astept cu nerabdare ebook-ul! :) yupee yeee! intr-un final o carte ce imi promite ca voi invata si intelege ceva! ;;)
  Multumesc de acum! :)

Comments are closed.