Google testeaza video advertising

De cel putin un an se tot bate moneda pe implicarea Google in video advertising. In principal prin servirea de reclame targetate prin Adsense. Apoi a venit achizitia Youtube, cel mai sigur semn ca Google are planuri serioase in privinta Video Advertisingului.

Ieri Google a anuntat ca a demarat un test pe o perioada de patru saptamani servind reclame video prin Adsense, in parteneriat cu Sony BMG Music Entertainment si Warner Music Group:

Over the past few months, we have run tests to figure out how we work with our partners and advertisers to combine high-quality video content with ads and then distribute them (over) the Google AdSense network

Interesant, sistemul folosit va fi CPM (cost pe mia de afisari), metoda traditionala folosita de la inceputurile advertisingului online si in contradictie cu popularele PPC (pay per click) sau PPA (pay per action) folosite intens de Google pana acum.

Sistemul de Advertising de la Google imparte venitul in trei directii : catre producatorul video, publisher si Google, fara a preciza insa exact in ce proportie.

Cu toate astea….ieri actiunile Google au scazut cu 1,8 procente. Investitorii se tem de miscarea aceasta???