Formula matematica a succesului

Acest articol este scris de Adrian Soare, fostul proprietar al blogului SuccesDublu, un mare amator de dezvoltare personala si alergat.

Raspuns: N-am gasit-o.

Succesul nu e o stiinta exacta.

Motivul principal este ca fiecare dintre noi definim altceva prin succes.

Pentru tine succesul poate sa fie o pozitie de putere si conturi pline de bani.

Pentru altcineva succes poate sa insemne ca este o persoana respectata in societate.

Pentru altcineva succes poate sa insemne sa aiba o familie cu multi copii si o casa la tara si pentru a patra persoana succesul poate sa insemne sa aiba libertatea sa se plimbe peste tot prin lume ca sa intalneasca si sa cunoasca oameni si culturi noi.

Datorita acestor factori relativi, e greu sa gasesti o definitie a succesului cu care toti sa fie de acord. Cred ca cea mai apropiata definitie de ceea ce oamenii considera succesul este urmatoarea propozitie:

Succesul este un rezultat asteptat si pregatit

Atat cel care doreste sa devina un alpinist cunoscut si sa cucereasca toate varfurile de peste 8000m de pe planeta Pamant cat si acela care doreste sa devina un antreprenor cu 10 afaceri in serie sau un compozitor care face oamenii fericiti prin muzica lui sunt de acord ca succesul este un rezultat asteptat, ceva pentru care ai muncit si te-ai straduit.

Castigul peste noapte nu este succes tocmai pentru ca nu indeplineste acest criteriu.

Este neasteptat, intamplator si nu e rodul muncii tale.

Ce trebuie sa faci insa pentru a avea rezultatele dorite in viata?

Orice casa se construieste pe o fundatie, pe o temelie. Cu cat temelia e mai solida cu atat te asiguri ca acea constructie va rezista in timp. Un zgarie-nori nu se construieste pe nisipuri miscatoare.

De aceea, daca vrei rezultate de durata in viata prima oara trebuie sa te gandesti care e temelia pe care sa construiesti.

Care sunt domeniile ABSOLUT ESENTIALE de care trebuie sa ai grija, in care sa te dezvolti si pe care sa nu le neglijezi?

Cele 4 domenii majore care iti afecteaza in mod direct rezultatele:

  1. Vocatia
  2. Motivatia
  3. Planul de Actiune
  4. Cercul Social

Fiecare din aceste domenii e vital.

Lasa unul din ele in paragina si vei vedea cum ceva in viata ta nu merge.