Fetele si fotbalul

Updated on: June 3, 2008

Sambata începe Campionatul European.

E un eveniment fabulos, asteptat de sute de milioane de oameni. Dar odata cu el, incep si problemele noastre, ale barbatilor. Ce ne facem cu fetele? Cum ne impartim timpul? Cum impacam toate partile implicate in acest potential conflict?

Voi fi acuzat de misoginism, dar sunt total de acord cu o replica celebra a lui Emil Gradinescu: “imi plac femeile, imi place fotbalul, dar separat”. Ma uit la meciurile de fotbal feminin si nu imi vine sa cred. Aud apoi ca sunt si meciuri de box intre fete(organizat, in ring, vreau sa spun).

Oare acest asa zis proces de “emanicipare feminina”(in viata mea n-am auzit un termen mai jignitor pentru o fata, “emancipare”-de parca barbatii s-au nascut mai cu mot) nu tine cont nici macar de situatiile penibile? Ce urmeaza? K1 pentru fete? Genunchi si coate in sani? Urlete, impresari, cantar oficial(upss) si centuri pentru “cea mai dura dintre cele mai dure”? Ce parere aveti despre o “campioana nationala la culturism”? De fetele care sar cu parasuta nu mai zic nimic.

De aici pleaca multe discutii. Fetele se vor simti neglijate in urmatoarea luna. Cand ne va fi lumea mai draga in timpul unui meci, ne vom trezi cu intrebari de genul: “ma mai iubesti?” sau “vrei sa vorbesti cu mama la telefon?” .  Se poate ajunge si la situatii in care vor dori sa ne starneasca gelozia cu intrebari de genul: “Cristiano Ronaldo e insurat?”(din cate stiu eu, nici nu intentioneaza vreodata) .

Sa aveti parte de intelegere si multe meciuri frumoase! Hai Romania!

P.S. Stiu. Sunt nesimtit!