Exista Eroi si azi

Updated on: January 16, 2009

Ieri, un avion US Airways cu 155 de pasageri tocmai decolase din New York cu destinatia Carolina de Nord. Dupa doar 3 minute de zbor unul din motoare a izbucnit in flacari datorita unor pasari .  Oamenii au intrat in panica iar pilotul, cu o experienta de 45 de ani in spate a facut singurul lucru care mai putea fi facut atunci : a incercat sa aterizeze pe apa. Miraculos, a reusit. Toti cei 155 de pasageri au scapat cu viata datorita interventiei rapide a salupelor si ambarcatiunilor de salvare de pe raul Hudson. Mai jos aveti una din primele poze facute de cei care veneau sa salveze pasagerii.

Iar aici aveti o poza facuta de alt salvator de pe o ambarcatiune si postata pe twitter. A ajuns la peste 70.000 de vizionari.

Totusi un lucru este uitat de multi. Pilotul care a reusit sa-i salveze pe toti si care dupa ce s-a asigurat ca toata lumea a iesit din avionul inundat in asteptarea salvatorilor  a mai facut singur inca un drum in avion de la cap la coada ca sa se asigure ca n-a ramas nimeni in urma. Numele lui este Chesley B. Sullenberger III si intreaga poveste o puteti citi aici.

Merita toata admiratia mea. Profilul lui pe Linkedin si o scurta prezentare a lui pe pagina firmei pe care o conduce.