Exista Eroi si azi

Ieri, un avion US Airways cu 155 de pasageri tocmai decolase din New York cu destinatia Carolina de Nord. Dupa doar 3 minute de zbor unul din motoare a izbucnit in flacari datorita unor pasari .  Oamenii au intrat in panica iar pilotul, cu o experienta de 45 de ani in spate a facut singurul lucru care mai putea fi facut atunci : a incercat sa aterizeze pe apa. Miraculos, a reusit. Toti cei 155 de pasageri au scapat cu viata datorita interventiei rapide a salupelor si ambarcatiunilor de salvare de pe raul Hudson. Mai jos aveti una din primele poze facute de cei care veneau sa salveze pasagerii.

Iar aici aveti o poza facuta de alt salvator de pe o ambarcatiune si postata pe twitter. A ajuns la peste 70.000 de vizionari.

Totusi un lucru este uitat de multi. Pilotul care a reusit sa-i salveze pe toti si care dupa ce s-a asigurat ca toata lumea a iesit din avionul inundat in asteptarea salvatorilor  a mai facut singur inca un drum in avion de la cap la coada ca sa se asigure ca n-a ramas nimeni in urma. Numele lui este Chesley B. Sullenberger III si intreaga poveste o puteti citi aici.

Merita toata admiratia mea. Profilul lui pe Linkedin si o scurta prezentare a lui pe pagina firmei pe care o conduce.

6 thoughts on “Exista Eroi si azi”

  1. Si un prieten de-al meu a patit ceva asemanator in decembrie. Avionul in care se afla tocmai decolase din NY cu destinatia Miami. La un moment dat s-a auzit o bubuitura si din unul din motoare au iesit flacari. Miroasea foarte puternic a parlit. :D S-au panicat foarte mult oamenii (tipete, atacuri de panica) si timp de o jumatate de ora, pilotul a tinut avionul in jurul aeroportului ca sa-l poata aduca in siguranta la sol. Pana la urma au aterizat in regula. Cauza ar fi fost 3 gaste canadiene care au patruns la motor. Unii se pot considera norocosi, ce sa zic. Si intr-adevar este de admirat cand vezi ca exista si astfel de eroi. :)

Comments are closed.