Esti un visator?

Singurii care au reusit sa faca lucruri extraordinare au fost cei ce au indraznit sa viseze. Cei care au trecut de prejudecatile celor din jur, care au rasturnat regulile si au rescris istoria. Cei care au crezut cu inversunare in visul lor. Cei care au continuat sa viseze si dupa ce aripile le-au fost frante.

Am revazut de curand 1492 – Conquest of Paradise cu Gerard Depardieu genial in rolul lui Columb. Scena de mai jos defineste puterea unui om care isi urmareste visul. Conteaza mai mult sa faci ceva si sa esuezi, decat sa nu faci nimic.

Totul se intampla dupa ce Columb se intoarce din America fara bogatiile pe care promisese ca le va aduce. In afara de faptul ca a descoperit pamanturi noi, visul lui de crea o lume noua s-a risipit, oamenii i-au murit, bastinasii s-au rasculat. Ajunge in audienta la regina, iar apoi il intalneste pe Sanchez – trezorierul, cel care aprobase finantarea calatoriilor spre Lumea Noua

Sanchez: Esti un visator!
Columb: Priveste acolo. Ce vezi?
Sanchez: Vad palate, vad cladiri. Vad civilizatie! Vãd turle, ridicându-se spre cer!
Columb: Toate sunt create de oameni ca mine. Atâta timp cât vom trãi, Sanchez, va fi ceva ce nu se va schimba între noi.
Eu am fãcut-o. Tu nu.

2 thoughts on “Esti un visator?”

  1. Sunt unii care doar viseaza. Una e sa visezi si sa pui in aplicare sau sa te zbati sa reusesti si alta e sa visezi ca sa ai de unde te trezi. Si sa adormisi sa visezi iar si iar…

Comments are closed.