Dusmanul meu e dusmanul tau

Si eu am fost ca tine.

La un moment dat am simtit ca nu se mai poate. Ca ma lupt prea tare, de prea mult timp si  fara rezultat cu problemele financiare. Doream sa am un anumit standard de viata pe care nu reuseam sa-l ating. Nu e vorba de costume Armani, de BMW sau Mercedes sau de o vila cu treizeci de camere, cu tocuri aurite la ferestre. Lucruri simple, pe care le doreste fiecare: o casa, bani suficienti pentru traiul zilnic si pentru lucrurile care te fac fericit.

Incercam sa fiu cit mai bun in meseria mea, cit mai atent cu cei din jur, sa traiesc corect. Faceam ce imi spunea educatia (de acasa sau de la scoala) si societatea sa fac. Dar parea sa nu fie de ajuns. Intradevar, Einstein spune un lucru mare:

“Nici o problema nu poate fi rezolvata la acelasi nivel de cunostinte la care a fost creata.”

Pe atunci nu stiam aceasta cugetare, dar instinctiv am realizat ca trebuie sa fac lucrurile ALTFEL de cum le faceam pina atunci. Pentru asta trebuia sa invat cum. Prinvid retrospectiv, imi dau seama ca dusmanul meu, cel care ma tinea departe de viata pe care o consideram ca ma implineste era ignoranta. Ignoranta de a cunoaste principiile finantelor personale.

Daca tu te afli acum in situatia in care am fost eu atunci, trebuie sa intelegi ca nu exista alta solutie. Nemultumirea ta nu se datoreaza guvernului care nu are grija de tine, patronului care nu te plateste suficient, preturilor ce par sa nu inceteze sa creasca sau sotiei care cheltuieste prea mult.

Problema ta vine din ignoranta. Stringe cit mai multe cunostinte din domeniul finantelor personale. Ele vor deveni o colina, apoi un munte pe care vei putea urca pentru a vedea departe, dincolo de situatia ta de azi. Atunci vei simti ceea ce simte orice alpinist care ajunge in virf: ca lumea este la picioarele tale.

4 thoughts on “Dusmanul meu e dusmanul tau”

  1. chiar am avut ieri o zi prosta si azi m-am trezit aiurea. esti cumva langa mine si ai scris postul asta special pentru mine?
    multumesc.

Comments are closed.