Despre recunostinta..

O poveste reala spune ca intr-un orasel din America, traia un om care s-a imbogatit din petrol. Dorind sa sprijine localitatea unde s-a nascut si a crescut a facut un gest surpriza. De Craciun, in fiecare an, fiecare om din cei 10.000 – 15.000 de locuitori primea acasa un plic cu o suma de bani de la prietenul nostru.

Asta s-a intamplat an de an, timp de 5-6 ani.

Intre timp, copii omului au crescut si a venit vremea sa se duca la facultate. Tatal s-a gandit ca poate intrerupe traditia cu plicurile de Craciun pentru a le cumpara copiilor un apartament si a le plati facultatea. Asadar, in acel an…nimeni nu si-a mai primit plicul cu bani acasa. Mai intai au crezut ca e doar o intarziere, apoi au inceput sa se enerveze, iar dupa o saptamana de la Craciun au intrat in panica. Oare nu-si vor mai primi banii ?

Dupa o discutie la carciuma…incet incet tot mai multi locuitori s-au indreptat catre casa unde locuia cel care ii ajutase atatia ani. Au inceput sa vocifereze, au venit cu bannere, lozinci si pancarte. Intr-un final omul nostru iese din casa si incearca sa le explice situatia :

– Dragii mei, acum am doi copii mari, trebuie sa ii dau la universitate, sa le cumpar o casa, sa isi continue si ei studiile, sa am grija de viitorul lor.

La care toata gloata a raspuns in cor :

Pai tu iti dai copii la facultate pe banii nostri ?

13 thoughts on “Despre recunostinta..”

  1. Foarte interesant, dar din pacate adevarat. Am experimentat chiar si pe pielea mea. Nu stiu de ce, dar sa faci o mie de bine si numai un singur rau si amenii o sa aminteasca raul acela. Cred ca am putea sa invatam din povestea de mai sus, ca noi sa nu fim ca oamenii aceeia.

  2. se zice “re-re-re-relansare” :)
    bai, adi, ma faci sa te iau cu amenintari :))
    daca nu mai scrii vezi ca incep sa te caut..

Comments are closed.