Despre motivational

Updated on: September 9, 2008

Anii ’90 si cu inceputul anilor 2000 au fost cu precadere anii unei culturi motivationale iesite din comun. Guru motivationali iesiti din pamant, au aparut seminarii si workshopuri pe teme precum: bani/afaceri, femei, succes, fericire. Dincolo de cele in care se discutau lucruri practice, valoroase, a aparut moda ‘hype’, a culmilor motivationale, a energiei manipulatoare.

Au aparut stiinte gen NLP – programarea neruolingvistica avand in spate adepti roboti, total inumani, incapabili decat sa citeasca pe cel de langa ei si sa il manipuleze, precum si intregi tehnici de vanzare prin energie.

Nu o sa pornesc un razboi aici, fiecare cu ce are. Se spune ca cine stie si poate, acela face.. si cine stie si e incapabil, acela invata pe altii. O sa repet pentru toti mastodontii motivationali posibili, cat si pentru devoratorii lor:

legat de motivatie …
este destul de simplu…
esti motivat de ceva…
sau nu esti

PUNCT !

Haideti sa incetam cu dependenta de emotie, sora cu dependenta de motivatie exterioara, sora cu dependenta de dependente.

Eu cand simt ca ma plafonez in micuta mea firma, mai scot cateva mii de euro si ii dau pe aparatura noua. Se schimba datele jocului, imi tataie curul pentru banii investiti si ma concentrez si mai mult sa ii recuperez si sa se merite investitia.

Altii cand simt ca se plafoneaza… mai citesc o carte motivationala.