Despre Admiral Markets

La sugestia lui Fabio care spunea ca s-a deschis un nou broker in Romania, am fost pe site-ul Admiral Markets Romania. Eu am un obicei ciudat, prima data citesc ce scrie cu litere mici. Aproape intotdeauna gasesti capcana. Deci:

Admiral Markets SRL nu ofera servicii care necesita licenta sau autorizatie conform legii. Admiral Markets SRL se ocupa doar cu organizarea seminariilor de formare profesionala a traderilor si consultarea clientilor sai referitor la procesul de tranzactionare, analiza tehnica, completarea formularelor. Admiral Markets SRL se limiteaza numai la mediatizarea si prezentarea pe teritoriul Romaniei a serviciilor oferite de Admiral Markets Ltd, pe care aceasta le ofera în filialele sale din 15 tari ale lumii.

Cu alte cuvinte, Admiral Markets Romania este Introducing Broker pentru Admiral Markets LTD Deci nu e vorba de un broker nou. Cit despre serviciile lor de consultanta, poate alta data.

Din alta obisnuinta, inainte de a ma “scufunda” in site, am deschis contractul si am cautat sa vad cine e Admiral Markets.

Admiral Markets Ltd (“AM”),
registered at the following address: Akara Bldg, 24 De
Castro Street, Wickhams Cay 1, Road Town, Tortola,
British Virgin Islands (BVI COMPANY NUMBER: 1006255).

Deci companie inmatriculata in unul din locurile-alea-unde-se-pot-spala-banii.

Vreti mai mult?

Admiral Markets (Admiral Investments & Securities Ltd ) holding with offices in 15 countries was launched in 2000…

…adica in Moskova, Kiev, Minsk, Vilnius…n-are rost sa va spun mai departe…ba da, Alma Ata :)

Nu sint rusofob, atita doar ca nu am incredere in servicii financiare furnizate din fostul spatiu CSI.

Plus ca au concursuri pe prima pagina, gen “fa trading si cistigi un scooter”.

Toate astea sint beculete rosii care s-au aprins. Prea multe beculete rosii. Dar pentru “linistea poporului” o sa va dau citeva citate din contract:

  • AM is authorized to disclose information or documentation relating to Customer’s account and Customer’s transactions to AM’s respective affiliates. – adica pot sa dea informatiile tale personale la afiliati, in traducere la oricine considera ei ca sint afiliati… poate contra cost
  • AM has discretion to re-route customer orders out of automated execution systems for manual handling (in which case execution or representation of Customer’s order may be substantially delayed); adica ei iti reruteaza cum vor ordinele, nu neaparat in interesul tau
  • Customer acknowledges that it may not be possible to cancel or modify an order. Any attempt to cancel or modify an order is simply a request to cancel or modify. –adica s-ar putea sa ai ghinionul sa trimiti un ordin de cancel sau sa incerci sa-l modifici si sa nu se intimple nimic, iar Admiral Markets nu pot fi acuzati de aceasta problema
  • Customer authorizes AM to engage in proprietary trading, and to execute the proprietary trades of its affiliates, even though AM may simultaneously hold unexecuted Customer’s orders for the same products which could be executed at the same price. – adica daca exista cotatii, ei vor trimite preferential ordinele afiliatilor in dauna ordinelor tale, care pot sa nu fie executate.

M-am oprit, ca sint prea multe schmekerii pe centimetru patrat de contract. Problema este ca prea putini traderi citesc contractele inainte de a le semna.

====================================

Update martie 2013 –

Articolul original a fost scris in 2008. La solicitarea Admiral Market public un drept la replica primit pe mail:

1. Informatia nu mai este de actualitate, am evoluat mult de atunci, si am demonstrat ca suntem printre putinii brokeri respectabili (servicii pe piata Forex) prezenti aici. In 2009, compania a obtinut licenta in UE si in Romania presteaza servicii prin Admiral Markets AS, nu LTD (care adevarat e in BVI, dar prin acea companie tranzactioneaza clientii din Rest of the World care nu pot deschide cont in companii licentate, datorita unor restrictii). Din 2012, Admiral Markets AS este prezenta cu Sucursala in Romania, Inregistrata la CNVM (PJM01SFIM/40007) si Atestata de CNVM (128/09.10.2012). Ceea ce demosntreaza o dezvoltare normala a companiei in Romania.
La fel compania are licenta si in Australia, probabil una dintre cele mai respectate licente dupa cum stii.

2. Admiral Markets are o imagine foarte buna in Romania, pe care o construim in ultimii ani, prin oferirea unor servicii impecabile si informatii corecte publicului. La fel servicii de suport in limba Romana, parteneriatele si proiectele cu media locala, programe educationale (carti in limba Romana, de care probabil ai auzit), cred ca spun multe despre cum abordam noi clientii din Romania.
Postul acesta este singurul negativ despre Admiral Markets, in sensul ca nu corespunde realitatii.
Nu ca am urmari sa fim doar laudati, acceptam si critici intemeiate. Blogul tau este foarte popular, iar cei ce cauta informatii despre Admiral Markets ar putea fi influentati negativ. De ex. comentariul aparut la acest post, alaturi de intrebarile pe care si alti clienti le pun pe aceasta tema, arata ca pot fi tentati sa creada aceasta descriere si nu sa se informeze pe site-ul nostru sau la CNVM.

1 thought on “Despre Admiral Markets”

  1. Multumim pentru analiza, foarte utila si la obiect. Spunem pas la Admiral Market. Parea interesant pentru comisioane dar mai bine nu.

Comments are closed.